A szomszédban, avagy Erdélyben várnak a világhírű tavak

A Kárpátok tájai egy szó, mint száz egyszerűen páratlanul csodálatosak, ne is lehet leírni azt a látványt, amit nyújtanak. Éppen ezért, ha Te is szereted a természetet, szívesen kirándulsz, akkor érdemes felkeresned a Magyarországtól egy karnyújtásnyira található Erdély, ahol három különleges tó vár.

[wp_ad_camp_1]

A Medve-Tó a világ legnagyobb heliotermikus gyógytava. A tó összesen 64.000 tonna oldott sót tartalmaz, így a vize nagyjából tízszer sósabb, mint a tengereké. A heliotermia jelenségének köszönhetően pedig felmelegszik a vize. A legnagyobb hőmérsékleti értékeket 50 Celsius fokon mérték, ami a fürdőidény kezdetére jellemző, az idény végére a tó hőmérséklete már 25-30 Celsius fokra csökken. A legfőbb orvosi indikációja a gyógyvíznek a meddőség, ugyanis a víz gyógyhatásának köszönhetően már sok páciens gyógyult nőgyógyászati problémákból. A fürdővíz gyógyhatásának híre így nem csak Erdély és Magyarország szerte ismert, hanem egész Európában.

A Szent Anna-tó egy vulkáni eredetű tó, ami Tusnádtól nem messze található. Európa egyetlen természetben megmaradt vulkáni taváról van szó. A tó kialakulásához egy legenda társul, miszerint a környéken található két kastélyban egy testvérpár élt, akik állandóan versengtek. Egyik napon az egyik testvér 12 fiatal lányt fogatott be a hintója elé, de azt a lányok nem tudták megmozdítani. Mérgében az egyik lányra, Annára csapott a fiú, akinek vére kicsordult és így keletkezett a tó. A meseszép tó körüli erdők igen gazdagok vadakban.

A Gyilkos-tóhoz a gyalogtúrázók szinte minden irányból eljuthatnak. Páratlan szépségű vidékről van szó. A Gyilkos-tó legfőbb jellegzetessége mind a mai napig, a tóból kiemelkedő fenyőrönkök, valamint a tó vizének különleges, szürkészöld árnyalata. A legenda szerint, ha napsütésben belenézel a tó vizébe, akkor Eszter szürkészöld szemei tekintenek rád vissza. Érdemes kipróbálni!