A szomszédos Horvátország

Sokak számára egyáltalán nem ismeretlen ez az ország, hiszen hozzánk magyarokhoz ez a legközelebbi nyaralóhely, amely nem csak gyorsan megközelíthető, ám igen szép is.

Horvátország számos, olyan hellyel büszkélkedhet, amely rengeteg turistát vonzz magával. A legtöbben már jártak a szomszédos országban, akik pedig nem azok biztosan tervezik a közeljövőben, hiszen olyan tiszta tengerparttal és vízzel rendelkezik, amely kevés helyen megtalálható. Továbbá előnyére válik, hogy a strandok nagyrészt erdőkkel borítottak, így nem kell a tűző napon lennünk a legmelegebb órákban. Ebből a szempontból kifejezetten ajánlott a kisgyermekesek számára. Az mellett, hogy gyönyörű nagyon hangulatos tengerparti városkákkal várja az ide látogatókat, melyek mindmáig megőrizték a bájukat. Egész Európa területén Horvátország nevezhető egy olyan országnak, amely ökológia szempontból a legjobban megőrzött. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez az a hely, ahol a Mediterránium színeit, a helységek nyugalma és azok frissessége ötvözött.

Az egész ország területén igazán szép számú nemzeti park található, szám szerint 8. Ide sorolható a Brijuni, Kornati, Krka, Mijet, Paklenica, Plitvicei, Risnjak, és az Észak-Velebiti. Ezek közül talán számunkra  a Plitvicei Nemzeti Park lehet a legismerősebb, de a többit is érdemes felkeresni, hiszen páratlan látványt nyújtanak. A legismertebb városai közé soroljuk Pulat, Porecet és Rovinjt, melyek mint tengerparti városok és az óvásos részt is megőrizték, melyet mindenképp érdemes felkeresni, ha oda látogatunk. A horvát tengerpart közel ezer szigettel rendelkezik, amely szigetvilága, és sziklazátonyai, olyan élményeket nyújtanak egy nyaralás alkalmával, melyek garantáltan feledhetetlenek lesznek számunkra. További információ a nyaralashorvatorszag.hu-n.