A tea története, azaz a délutáni társalgások fő támogatója

Az Ázsiából származó teacserje, majd az ebből készülő tea bejárta az egész világot. Számos legenda terjeng feltalálásáról. Egyesek szerint a teát Buddha fedezte fel, egy kerti meditálása során, amikor egy tealevél esett csészéjébe.

Az európai irodalom első utalását egy arab utazó tette, szerinte 879-et követően a só és a tea volt a legnagyobb gazdasági forrás Kantonban.

A történelemben számos eseménynek köze van a teához. Mint például a bostoni teadélután . A bostoniak felkelése, amikor a teára kivetett adó miatt az angol teaszállítmányt a tengerbe vetették. A későbbiekben az európaiak jobban felfedezték a Távol-Keletet, a hollandok teacserjével tértek vissza utazásaikról, és azt a megállapítást hozva, hogy levelekből különleges üdítő italt lehet készíteni. Próbálkozásaik végképp sikeressé váltak.

A tea kereskedelembe a népek körében természetessé vált, a kínaiak ezüstért, és zenélő órákért árulták.

Számos fajta ismert, mint a fekete, a zöld, a fehér, illetve különféle gyümölcsteák . A fekete tea ismert az angolok körében, ízesítéséhez általában tejet használnak. Kiemelkedő a zöld tea is, számos jótékony jellemzőjéről: vízhajtó hatás, szív és érrendszeri problémák kiküszöbölésre, vitaminokban gazdag.

Kedvezőtlen mellékhatása nincs, de okozhat élénkítő hatása miatt álmatlanságot, ezért nem ajánlott késői fogyasztása.

Összegezve, a tea a Föld legnépszerűbb itala, kitűnő délutáni pihenés, találkozók alkalmával.