A tökmag egy igazi csodaszer!

Az egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy változatosan étkezzünk és a szükséges tápanyagokat bevigyük a szervezetünkbe. A tökmagok igazi egészségbombák és természetes gyógyító hatásuk többféle betegségben is elismert.

Legyen szó vérszegénységről, szív-, vese- és májbántalmakról, a tökmag szinte mindenre pozitív hatással van. A tökmag rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal rendelkezik, melyek közül az egyik legnagyobb mennyiségben a magnézium található meg benne. Napi fél bögre tökmag és meg is van a napi magnézium adag. A magnézium segít az erek rugalmasságának megőrzésében, csökkenti az izomfájdalmakat és az izomgörcsöket, arról nem is beszélve, hogy kiváló hatással van az anyagcsere folyamatokra is. Minden nő álma a szép és egészséges bőr, és sokan vannak, akik különféle bőrbetegségekkel küzdenek. Az ő számukra kifejezetten ajánlott, ugyanis a tökmag segít az olyan bőrbetegségek kezelésében, mint a kelés vagy a haj korpásodása. Cink tartalma miatt gyógyítja és regenerálja a bőrt.

Azok számára is ajánlott, akik köszvényben szenvednek, mivel segít a szervezetben felgyülemlő húgysav kiszűrésében. Stabilizálja a vércukorszintet és segít annak karbantartásában. Több kutatás eredménye is kimutatta, hogy a tökmag és a tökmagolaj segít a szervezet szénhidrát háztartásának szabályozásában. Sokan küzdenek alvászavarral, vagy csak nehezen tudnak este elaludni. Ki gondolta volna, hogy a tökmag erre is gyógyír? Lefekvés előtt néhány órával ha tökmagot fogyasztunk, akkor jelentősen segít majd az álmatlanság leküzdésében. Ez amiatt van, mert a benne lévő nagy mennyiségű magnézium és az úgynevezett tripofán aminosav elűzi a stresszt és javít a depresszión, mert megnöveli az alvást segítő melatonin szintet. A-vitamin és zeaxantin tartalma miatt a látásra is jó hatással van.