A tökmagok és jótékony hatásaik

Köztudott, hogy a különféle magvakban nagyon sok vitamin és antioxidáns található meg, ezért is nagyon egészségesek és számos betegségre jelentenek gyógyírt. Ilyenek például a tökmagok is, melyeknek természetes gyógyító hatása többféle betegségben elismert, mint például a vérszegénység, a szív-, vese- és májproblémák gyógyításában.

[wp_ad_camp_1]

A tökmagok alakban és méretben is különböznek egymástól, aszerint, hogy milyen a tök típusa. A tökmagok hatása azonban mégis azonos, mégpedig, hogy kiváló energiaforrásként, afrodiziákumként, féreghajtóként, nyugtatóként, hashajtóként tartják számon. Prosztataproblémák gyógyítására nagyon jó megoldást jelent a tökmag-kúra. Ez a kúra enyhíti a vashiányból fakadó panaszokat és távol tartja a csontritkulást. A különféle tökmagokból kivont olajfélék tisztítják a szervezetet és az idegekre is nyugtató hatással vannak. A tökmagokban nagyon sok az antioxidáns és magnéziumban, valamint káliumban is igen gazdagok. A tökmag az egyik legkiválóbb magnézium-forrás, a magnézium pedig egy olyan ásvány, amely felelős a szív megfelelő működéséért.

A cink egy alapvető ásvány a prosztata számára, és mivel a tökmagnak igen magas a cinktartalma, kiváló orvosság a prosztata-bántalmakra. Egy 2009-es vizsgálat során 1400 prosztataproblémával élő férfi állapotának változását vizsgálták, akik egy évig naponta ettek tökmagot. A kísérlet végére pedig egyértelműen enyhültek az alanyok tünetei. Azok számára is kiváló megoldás, akik köszvényben szenvednek, mivel segít a szervezetben felgyülemlő húgysav. Magas antioxidáns tartalma segít a szervezetben megtalálható káros szabadgyökök kiiktatásában, valamint a gyulladások megszüntetésében. Nem utolsó sorban csökkentik a rák kialakulásának esélyét is.