A varázslatos mazsola

Mindenki számára az egészsége a legfontosabb, és manapság már sokkal jobban oda figyelnek az emberek arra, hogy egészséges életmódot éljenek, mint régebb. Az egészséges életmód lényeges része természetesen, hogy tudjuk, hogy az élelmiszerek, amiket fogyasztunk, milyen hatással vannak a szervezetünkre.

[wp_ad_camp_1]

A mazsola jótékony hatása a szervezetre sokak számára nem jelent újdonságot. Akárcsak az aszalt szilva, a mazsola is hatékony a légszennyezés, a fény, a füst hatására keletkező szabad gyökök elpusztításában. A szabad gyökök káros hatással vannak a sejtekre és nagy szerepet játszanak a korai öregedésben is. Hogyha azonban elegendő antioxidánst viszünk be a szervezetünkbe, akkor felvehetjük velük a harcot és jelentős mértékben csökkenthetjük az öregedési folyamatokat. A mazsola nagy mértékben tartalmaz antioxidánst és kevesen gondolnák, hogy sokkal többet, mint például az eper, málna, áfonya, narancs, körte vagy alma. Kijelenthetjük tehát, hogy a mazsola, ami tulajdonképpen nem más, mint édes aszalt szőlő, az egyik legegészségesebb gyümölcs fajták közé tartozik.

A mazsolaszőlőt már i.e 2000-ben ismerték és termesztették Perzsiában és Egyiptomban is. A mazsolának a friss gyümölcshöz hasonló erényei vannak, azonban a színes szőlőből készült mazsola értékesebbnek számít, mivel a színes héjban bioflavonoidok találhatók, amelyek a baktériumokkal és a vírusokkal szemben felveszik a harcot, gátolják a gyulladásokat és az allergia ellen harcban is segítenek. Nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, amely a megvédi a csontok erősségét, és véd a köszvénytől és az ízületgyulladástól. A mazsola a bőrre is jó hatással van és a krémekkel ellentétben, belülről védi a bőrt, mivel a sejteket védi a károsodástól. Antioxidáns tartalma megakadályozza, hogy a szabad-gyökök kárt tegyenek a bőrsejtekben.