A világ leghíresebb utcái

Bár a legtöbb városnak több ezer utcája van, egy-két utca mindig ismertebbé válik a többinél. A bevásárlási lehetőségek, az éjszakai élet, az éttermek vagy a történelmi értékek miatt minden városban van egy utca, ami megfogja a turistákat. Ezek a híres utcák, híres sugárutak, és híres utak több millió fényképnek adnak otthont. Most többet tudhat meg a világ leghíresebb utcáiról.

[wp_ad_camp_1]

A Champs-Élysées mozijaival, kávézóival, luxus üzleteivel és csodaszép gesztenyefákkal a leghíresebb utca Párizsban és egész Franciaországban egyaránt. Ez az elegáns és széles sugárút a Place de la Concorde-tól a Diadalívig tart és ez Párizs egyik legrangosabb bevásárlóutcája is egyben. A felső részeket irodák foglalják el, mivel kevés ember engedheti meg magának hogy a Champs-Élysées-én éljen. 1975 óta a Tour de France utolsó szakasza hagyományosan a Champs-Élysées-én fejeződik be, ahol a versenyzők általában hat-nyolc kört tesznek meg  az utcán. A Wall Street a pénzügyi negyed történelmi központja és a New York-i tőzsde otthona. A Wall Street kifejezés az amerikai nagyvállalatok és tőzsdei kereskedelem szimbólumává vált.

A Broadway-től kelet felé folyó lejtőn lévő keskeny utcában a Wall Street-et egy falról neveztek el, amelyet a hollandok a 17. században építettek, hogy megvédjék a növekvő településüket. A XVIII. Század végére a kereskedők a Wall Street lábánál lévő gombfák alatt kerestek helyet a kereskedelemnek. Ez volt a New York-i tőzsde eredete, amelyet 1817-ben alapítottak. A híres New York-i utcák között ott van még a Broadway, a Fifth Avenue és a Madison Avenue. Az Orchard Road a legfőbb bevásárló utca Szingapúrban, vagyis a helyiek rendszeresen látogatják és rengeteg turistát is vonz nap mint nap. Az Orchard Road-on számos bevásárlóközpont, kávézó, éjszakai klub és hotel is található.