A világ legnagyobb kastélyai

A világ legnagyobb kastélyának megtalálása nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Először is, bár általában úgy definiálják, mint „egy védőszerkezet, amelyet egy uralkodónak vagy nemesi rezidenciaként építenek”, nem mindig világos, hogy mi is a kastély valójában. Nézzük meg most, hogy melyek a világ leghatalmasabb kastélyai szerte a világon.

[wp_ad_camp_1]

Lengyelországban található a Malborki kastély, amely a világ legnagyobb kastélya. A kastélyt 1274-ben alapították a német lovagok, akik a lengyel ellenségek legyőzéséhez és a saját északi balti területük uralkodásához használták fel az épületet. A várat többször kibővítették, hogy befogadják a lovagokat, amíg 1466-ban visszavonultak Königsburgba. Noha hivatalosan erődnek nevezik, a Mehrangarh erőd könnyen indiai kastélynak is tekinthető. Egy 122 méter magas dombon helyezkedik el, 36 méter magas és 21 méter széles fallal rendelkezik, és hét kapu átlépése után lehet eljutni a kastélyba. Az erődöt eredetileg 1459-ben Jodhpur alapítója, Rao Jodha építette, miután fővárosát ide költöztette Mandore-ból költöztette. A mai kastély nagy része azonban a 17. századra nyúlik vissza.

A prágai kastély a világ egyik legnagyobb kastélya (a Guinness Rekordok könyvében a legnagyobb). A kastély a 9. századba nyúlik vissza, és a 18. század második feléig többször bővítették. Maga a kastély nevezetességek komplexumát foglalja magában, beleértve a Szent Vitus-székesegyházat és a Szent György-bazilikát. A Windsori kastélyt gyakran a világ legnagyobb lakott várának nevezik, és ez határozottan Anglia legnagyobb kastélya. II. Erzsébet királynő egyik hivatalos rezidenciája, aki az év számos hétvégéjét eltölti a kastélyban, mind állami, mind magán szórakozás céljából. Az osztrák Salzburg városában található Hohensalzburg kastély Európa egyik legnagyobb és legjobban megőrzött kastélya.