A világ legszebb túraútvonalai, melyeket ki kell próbálni

Van pár klasszikus túraútvonal, ami igazán lenyűgöző látványt ad a világ minden tájáról érkező túrázni vágyók számára. Ezen útvonalakon a megfelelő fizikai felkészültség elengedhetetlen, valamint a megfelelő felszerelés, ám akármelyik utat is választja a túrázó az biztos, hogy életre szóló élményekkel lesz gazdagabb, így ha szívesen választod az érdekes kikapcsolódási lehetőségeket érdemes kipróbálnod az általunk ajánlott három útvonal egyikét.

Az első útvonal a GR20, ami Korzikán Franciaországban található.A legendás korzikai GR 20 gyalogtúra nem kevesebb, mint 170 km és általában 15 nap alatt teljesíthető. Bár Európa egyik legnehezebb túrája, de egyben legszebb hegyi túrája is, ami által bepillantást nyerhetünk Korzika sokszínű, vadregényes világába. Adott az erdő, a gránittal borított táj, a szélfútta kráterek, a jégkorszaki tavak, a kristálytiszta hegyi patakok. Az élmény nem adja magát egykönnyen, de mindenképpen megéri.

A másik ajánlott útvonal az Inca Trai, ami Peruban található. Az Inka Ösvény mindössze 33 km hosszú és csupán 2.400 méterrel vezet a tengerszint fölött. A túra Szent Völgyből indul és pár napos gyalogtúrával máris eljuthatunk a csodás Machu Picchuhoz. A hóval fedett csúcsok, a felhőkbe nyúló erdők adta látványa és az inkák kultúrája páratlan élményeket kínál. Ezt az ösvényt naponta több százan keresik fel, hogy általa megcsodálhassák a gyönyörű palotákat, fürdőket, a templomok és sírok romjait.

A harmadik kihagyhatatlan útvonal a Pays Dogon, ami Malin található. A dogon nép földje, Afrika legcsodálatosabb régiója, ahol a túra hossza kettőtől tíz napig. A Bandiagara meredek sziklaszirtjein a vállalkozóbb kedvűek kipróbálhatják a sziklamászást is. A túra során egy kicsit belekóstolhatnak a résztvevők a dogonok különleges törzsi kultúrájába és megtekinthetik a meredek lejtőkbe vájt agyagházaikat, különleges faragásaikat is.