A zöld tea jótékony hatásai

Egy csésze forró tea a hűvös őszi napokon szinte elengedhetetlen kelléke az ébredezésnek, egy kellemes beszélgetésnek, vagy a délutáni sétának.  A zöld tea fogyasztása azonban nem csak különleges bársonyos aromája miatt jó választás, hanem számos jótékony hatása is mellette szól.

[wp_ad_camp_1]

A zöld tea rengeteg tápanyagot tartalmaz, melyek bizonyítottan pozitív hatással vannak a szervezetre, például: ásványi anyagokat: réz, alumínium, C, B2, D, és K vitamint, valamint flavonoid nevű antioxidánst. A zöld tea koffeint is tartalmaz, azonban jóval kisebb mennyiségben, mint a kávé, így a kávéval ellentétben nem vált ki idegesség érzetet, mégis serkenti az agyműködést, és élénkítő hatással van szervezetre. Jótékony hatásai közül nem hanyagolható az sem, hogy zsírégető hatása van, és fokozza az anyagcserét, így a fizikai teljesítményt is növeli. A zöld te immunerősítő. A fogszuvasodás és fertőzések ellen is ajánlott fogyasztása, hiszen a zöld tea elpusztítja az olyan baktériumokat mint a streptococus, így segít elkerülni az influenza további kellemetlen tüneteit.

Csökkenti a II. típusú cukorbetegség kialakulását, fejlesztve az inzulinérzékenységet,  valamint az érrendszeri problémák kialakulását is megelőzhetjük rendszeres fogyasztásával. Magas koleszterin, és szívbetegség esetén is javasolt egy csésze zamatos, forró zöld tea, mely megvédi a koleszterin részecskéket az oxidációtól.

Ezt a sokunk által kedvelt forró italt minden gyógyító hatása mellett úgy is emlegethetjük, mint a hosszú élet egyik titkát. Ez ugyan nem azt jelenti, hogy örök életre kapunk pár csésze teától, de sok komoly veszéllyel járó betegséget elkerülhetünk rendszeres fogyasztásával, így nyerve pár plusz évet magunknak.