Ablakemelő hiba – mit lehet tenni?

Az ablakszabályozó az a berendezés az autóban, ami biztosítja az ablak le, valamint felhúzását. A mai autók túlnyomó többsége elektromos ablakokkal felszerelt és egy kapcsoló által vezérelhetők.

Ablakemelő hiba egyik legegyértelműbb jele mikor az ablakot nem lehet se le, se felhúzni, hiába nyomja a gombot. Az is árulkodó jel lehet, ha az ablak csak nagyon lassan húzódik le vagy fel vagy, ha közben furcsa hangokat lehet hallani. Érdemes szervizbe vinni az autót, mivel, ha az ablak lehúzott állapotában mondja be az unalmast, akkor nagy gondban lehet, mivel zacskóval nem lehet megakadályozni, hogy bárki benyúljon és ellopja, másfelől, ha épp esik, akkor könnyen elázhat az autó belseje. Éppen ezért időben kell cselekedni és le kell cserélni az ablakszabályozót. Akár az interneten is szerezhet információkat, hogy autójához milyen ablakszabályozóra van szükség. Érdemes annak is utánajárni, hogy az elektromos ablakemelő melyik része romlott el. Ezt leginkább szervizben tudják megállapítani.

Több tényező is közre játszhat abban, hogy az ablakemelő meghibásodik. Lehet a hibás biztosítékok miatt, az ablakemelőgomb hibája miatt, vagy az ablakszabályzó hibájából kifolyólag. Ha a gomb lenyomásakor hallja a zümmögő hangot, akkor a szabályzó gomb hibáját ki lehet zárni, mint lehetséges hiba okot. Ha a hang hallatszik, akkor az ablakszabályozórendszer sem valószínű, hogy hibás. Így valószínűleg a biztosítékok tájékán kell keresni a hiba okát. Az autószervizben gyorsan megoldást tudnak találni a problémára, éppen ezért minél előbb érdemes felkeresni egy szervizt. Ha pedig alkatrészre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol a hatalmas kínálatból biztosan ráakad arra, amit keres.