Ablaktörlő kar széles választékban

Az ablaktörlő kar köti össze a mozgató motort a lapáttal. Abban az esetben, ha a csatlakozási pontok elkopnak vagy ha az ablaktörlő kar eltörik, akkor csak a csere jelent megoldást.

Ablaktörlő kar alapvetően kettő van elől az autón, hátul viszont előfordulhat, hogy csak egy. Egy viszonylag masszív alkatrészről van szó, azonban az idő vasfoga ezt az alkatrészt sem kíméli, így idővel mindenképp cserélni kell. Ehhez a cseréhez elengedhetetlen az úgy nevezett kar lehúzó szerszám, ami lelkes ezermesterek műhelyében biztosan megtalálható, átlag emberekében nem feltétlenül. Egy autó szervizben természetesen, talán mondanunk sem kell, hogy megtalálható ez a szerszám. Maga az autóablaktörlő egy igen egyszerű alkatrésznek tűnik, de ez senkit ne tévesszen meg, ugyanis egyáltalán nem az. Alapvetően a tapasztalatok azt mutatják, hogy minél korszerűbb a gépjármű, annál összetettebb a hozzátartozó ablaktörlő és ablaktörlő kar.

Egy kicsit bővebben is ki lehet fejteni ezt a témát, amit a továbbiakban meg is teszünk. Az egyszerűbbnek mondható autókon két egyforma ablaktörlő lapát található, míg a modern autókra, amik erősen hajlított szélvédővel rendelkeznek, az aszimmetrikus törlőlapátok a jellemzők. Maga az ablaktörlő, mint fogalom magába foglalja a teljes szerkezetet, beleértve a lapátokat, szárakat, az elektromos motort és az átvitelt is. Összességében geometriai szempontból tökéletesre tervezett alkatrészek, amik kellő erővel szorítják le az ablaktörlést végző gumibetétet a szélvédőre. Ez azért fontos, hogy ne csak a víz kerüljön letörlésre, de a kosz és a különféle szennyeződések is. Bővebb információkért, továbbá kiváló minőségű alkatrészekért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tájékozódjon.