Anglia legszebb kastélyai

Az angliai kastélyokat azért építették, hogy távol tartsák az ellenséget és hogy megvédjék a lakosokat, manapság pedig ezek azok a helyek, amelyek leginkább elkápráztatják az Angliába látogató turistákat. A kastélyok Angliában először a 11. században jelentek meg, és egészen a 18. századig épültek, viszont itt már inkább a látvány miatt építették fel őket, nem pedig erődítményként. Napjainkban több száz kastélyt látni Angliában, és ezek közül több vált népszerű turisztikai célponttá.

[wp_ad_camp_1]

Ilyen például a Windsor kastély, ami nagyjából egy órányi távolságra van Londontól, és ez számít a legnagyobb és egyben legrégibb olyan kastélynak, ahol még mindig laknak. II. Erzsébet királynőnek ez a kastély az egyik hivatalos rezidenciája, aki egy évben számos hétvégét tölt ebben a kastélyban szórakozás céljából. A Windsor kastélynak vannak olyan részei, amit a mai napig is látogatni lehet, ilyen például a Szt. György-kápolna.  A Bodiam kastély is a legszebb kastélyok között van említve, ami nem is csoda, hiszen úgy néz ki, akár egy mesebeli palota. A kastélynak megvan minden tulajdonsága amit az emberek elvárhatnak egy középkori kastélytól, például szebbnél szebb tornyok és duzzasztógátak.

A vár belseje viszont teljesen romos, éppen ezért Juhn Fuller 1829-ben felvásárolta azt, hogy megmentse a teljes rombolástól, így a vár alapjai még szilárdan állnak. A Warwick kastély is egy szemetgyönyörködtető hely, ami 1068-ban épült az Avon-folyó kanyarján. A kastély a 11. századi felépítése óta átesett néhány átépítésen és felújításon, például tornyokat és lakóépületeket építettek hozzá. A kastély eredetileg fából készült, és a 17 századig erődítményként használták, azután pedig vidéki házzá alakították. A felsoroltakon kívül a Baburgh kastély és az Arundel kastély is kiemelkedik a többi közül.