Arany felvásárlásról minden, amit tudni érdemes

A világ egyik legértékesebb nemesféme az arany, amit előszeretettel hordanak nem csak nők, hanem férfiak is ékszerként. Azonban bármikor eljöhet az az idő, amikor valamilyen okból a tulajdonos búcsút int aranyékszerének. Természetesen a többség ezért némi hasznot is szeretne cserébe.

[wp_ad_camp_1]

Arany felvásárlás – Az aranyért évszázadokon keresztül rengeteg háború zajlott, egy időben, sőt sokan még ma is a meggazdagodásuk zálogát látják benne. Egy olyan nemesfémről van szó, ami elemi állapotában fellelhető a természetben. Az arany sem a tömény sósavban, sem a salétromsavban vagy a kénsavban nem oldódik fel, emiatt sokáig a nemesfémek királyaként emlegették. Azóta már tudjuk, hogy a királyvízben, vagyis tömény sósav és salétromsav 3:1 arányú elegyében viszont igaz. Valószínűleg senki nem akarja kipróbálni ezt saját lékszerével, különösen abban az esetben, ha még pénzt is kaphat érte. Ma már gyakori, hogy az aranyat más nemesfémekkel ötvözik, aminek eredménye például a könnyű vagy nehéz fehérarany. Gyakran halljuk, hogy karát, sokan azonban nem feltétlenül tudják, hogy ez mit takar, csak azt, hogy minél nagyobb a karát szám, annál értékesebb az arany. A karát nem más, mint egy mértékegység, ami az arany finomsági fokát fejezi ki.

Az arany ma sem ment ki a divatból, számos területe hasznosítják. Mi most az arany ékszereket vesszük górcső alá, hisz ennek a felvásárlásáról van szó. Konkrét árat nehéz lenne mondani, látatlanban még egy szakértőnek is kihívást jelentene. Éppen ezért mi azt javasoljuk, hogy vigye be Budapesten a Lajos utca 45 szám alatt található Buda Gold Galériába, ahol a fővárosban a legmagasabb árat kapja arany ékszeréért. Ha szeretné, a becsüs házhoz megy, így otthonában is értékesítheti az ékszert. Nem csak arany, de ezüst ékszerek felvásárlását is vállalják, valamint órákét is.