Arclemosó a tiszta bőrért

Az arclemosót tekintve sokan úgy gondolják, hogy kevésbé fontos, mint az arckrémek vagy a bőrradírok. Pedig az arclemosóknak is nagy hasznuk van.

[wp_ad_camp_1]

Az arclemosó fontossága sokak számára megkérdőjelezhető. Elvégre, ha az ember lánya egész nap tv-zik, vagy otthon tevékenykedik, akkor mégis milyen szennyeződést kellene lemosni? Nos, ha mikroszkóp alatt megvizsgálná az arcát biztosan megdöbbenne. Abban az esetben, ha egész nap csak henyélnénk és úgy vizsgálnánk meg az arcunkat, akkor sem lenne szép látvány. A test ugyanis egész nap dolgozik és a faggyúmirigyek termelik a zsírt, ami aztán szétterül az arcon. A hámsejtek pedig folyamatosan osztódnak és leválnak. A zsírnak köszönhetően ez a hámréteg megtapad az arcon és ott is marad, amíg le nem mossuk. Az arc tisztítás a higiénia része, azonban a sima víz nem viszi le a szennyeződések jó részét. Na, de mi történik abban az esetben, ha elhanyagoljuk az arc tisztítást.

A hámsejtek osztódásával újak keletkeznek, így pedig gyakorlatilag a bőr lecserélődik. Ez a folyamat az életkor előrehaladtával lassul, ám a nem megfelelő tisztítás matt a felső bőrréteg nem képes leválni. Így viszont a mélyen lévő sejtek sem tudnak osztódni, vagyis a bőr nem újul meg. Ennek elkerülése érdekében az arcbőrt napi kétszer alaposan tisztítani kell. Ahogy már említettük a víz nem tisztít kellőképp, így arclemosó használata szükséges. A Krémpatika arclemosói különféle gyógyhatású összetevőinek köszönhetően jótékonyan tisztítja az arcbőrt. Vásárlás során azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen típusú arcbőrrel rendelkezünk. Különösen bőrproblémák esetén kell jobban odafigyelni. Pattanásos bőrnél például plusz fertőtlenítés szükséges, zsíros bőrnél a zsíroldó hatású termékeket érdemes preferálni.