Ásott kút tisztítás profin

Az ásott kutak különbözőek lehetnek annak alapján, hogy milyen a kivitelezési módjuk, amit a kitermelésre kerülő kőzetek határoznak meg. Eszerint van normál, süllyesztett és laza üledékbe épített ásott kút is. Az ásott kutak nagyon hasznosak ott, ahol veteményes kert van, mert így biztosított a locsoláshoz szükséges vízmennyiség.

[wp_ad_camp_1]

Az ásott kút tisztítás általában alpintechnikával történik. Ha ásott kút tisztításra van igény, akkor az első és legfontosabb, hogy a kihívott szakember felmérje az állapotokat és megtervezze a teendőket. Az állapotfelmérés magában foglalja a mélység, a vízhozam, valamint a nyugalmi- és üzemi vízszintmérést is.

Ezt követi a tisztító szivattyúzás, amit szinte minden esetben homoktűrő szivattyúval végeznek. Előfordul, hogy az iszapot és egyéb szennyeződéseket kézi erővel kell eltávolítani az ásott kútból. Az ásott kút tisztítás része a kútból kiszedett hordalék elszállítása is, mely szintén a munkások feladata, így a megrendelőnek semmi dolga sincs.

Ha megtörtént a tisztítás, akkor következik a fertőtlenítés, ami nagyon fontos egy ásott kút esetében. Ehhez ismernünk kell a kútban lévő víz mennyiségét m3-ben. A kútban lévő vízbe négyzetméterenként harminc gramm friss klórmeszet kell tenni. Harminc gramm klórmészhez 0,3 liter vizet kell keverni, így annyiszor 0,3 liter vízre van szükség, ahány m3 víz van a kútban. Klórmész helyett használhatunk hipót is, m3-enként 1 litert. A hipo 90 g/l nátriumhipoklorit tartalmú vizes oldatot jelent.

Az ásott kút tisztítás igényével bárki nyugodtan fordulhat a Kúttisztító Vállalathoz, mert ők mindig profi, gyors és kifogástalan kúttisztítást végeznek. Munkájukról bővebben olvashatnak a kuttisztitovallalat.hu internetes oldalon, illetve a honlapon található elérhetőségek bármelyikén a kapcsolatot is felvehetik velük az érdeklődők e-mailben, vagy telefonon.