Ásványvizek szomjunk enyhítésére

Életünk egyik legfontosabb eleme a víz.  A csapvíz mellett nélkülözhetetlen folyadék az ásványvíz, amely annyiban tér el, hogy nagy mennyiségű oldott ásványi anyagot tartalmaz. Sajátos ízt és van, hogy gyógyító hatást kölcsönöznek.

Hazánk ásványvízforrásokkal és felszínre hozható ásványvízvagyonnal megáldott terület a világon.

Mesterséges módon is állítanak elő ásványokkal dúsított vizet, ám ezek nem tekinthetők természetes ásványvíznek.

Több mint 3000 ásványvízmárkát került már forgalomba.  Palackozva, flakonokba kerülnek ki a boltok polcaira, különböző kiszerelésekben.

Azért, hogy az ásványvíz „ásványvíz ”lehessen nagyon szigorú követelményeknek.

Elkülönítjük a szénsavas, szénsavmentes, és a széndioxiddal dúsított vizeket.

Számos ásványvíz és gyógyvíz jótékony hatást fejtenek ki emésztőrendszeri panaszok esetén, jó az emésztőrendszer gyulladására, gyomorsav, pajzsmirigy jódhiányára és számtalan kellemetlen betegség orvoslására.

A szénsavas vizek szüntetik meg legjobban a szomjúságot, segítik a húgyutak átöblítését, és gyomorgörcsoldó hatásuk is van. Ezen kívül gátolják a vesékben a vesekőképződést.

Felmerülnek tévhitek, kérdések azzal kapcsolatban vajon melyik verzió az egészségesebb?

Egy biztos, tévedés az, hogy a szénsavmentes természetes ásványvizek egészségesebbek, mint a szén-dioxiddal dúsítottak, ugyanis embere válogatja, ki melyiket szereti jobban.  Összetevőikben nincs ezt meghatározó különbség.

A napi folyadékbevitelünkre figyelnünk kell, egy egészséges felnőtt számára minimum 2 liter víznek a fogyasztása ajánlott.  A folyadékveszteséget pótolnunk kell szervezetünk számára, rengeteg reklám, kampány hívja fel figyelmünket ennek fontosságára.