Ásványvizek szomjunk enyhítésére

Életünk egyik legfontosabb eleme a víz.  A csapvíz mellett nélkülözhetetlen folyadék az ásványvíz, amely annyiban tér el, hogy nagy mennyiségű oldott ásványi anyagot tartalmaz. Sajátos ízt és van, hogy gyógyító hatást kölcsönöznek.

[wp_ad_camp_1]

Hazánk ásványvízforrásokkal és felszínre hozható ásványvízvagyonnal megáldott terület a világon.

Mesterséges módon is állítanak elő ásványokkal dúsított vizet, ám ezek nem tekinthetők természetes ásványvíznek.

Több mint 3000 ásványvízmárkát került már forgalomba.  Palackozva, flakonokba kerülnek ki a boltok polcaira, különböző kiszerelésekben.

Azért, hogy az ásványvíz „ásványvíz ”lehessen nagyon szigorú követelményeknek.

Elkülönítjük a szénsavas, szénsavmentes, és a széndioxiddal dúsított vizeket.

Számos ásványvíz és gyógyvíz jótékony hatást fejtenek ki emésztőrendszeri panaszok esetén, jó az emésztőrendszer gyulladására, gyomorsav, pajzsmirigy jódhiányára és számtalan kellemetlen betegség orvoslására.

A szénsavas vizek szüntetik meg legjobban a szomjúságot, segítik a húgyutak átöblítését, és gyomorgörcsoldó hatásuk is van. Ezen kívül gátolják a vesékben a vesekőképződést.

Felmerülnek tévhitek, kérdések azzal kapcsolatban vajon melyik verzió az egészségesebb?

Egy biztos, tévedés az, hogy a szénsavmentes természetes ásványvizek egészségesebbek, mint a szén-dioxiddal dúsítottak, ugyanis embere válogatja, ki melyiket szereti jobban.  Összetevőikben nincs ezt meghatározó különbség.

A napi folyadékbevitelünkre figyelnünk kell, egy egészséges felnőtt számára minimum 2 liter víznek a fogyasztása ajánlott.  A folyadékveszteséget pótolnunk kell szervezetünk számára, rengeteg reklám, kampány hívja fel figyelmünket ennek fontosságára.