Ausztrália legszebb helyei

Ausztrália a Csendes-óceán valamint az Indiai-óceán között helyezkedik el, és ez a világ legnagyobb szigete, valamint legkisebb kontinense is egyben. A kontinensen rengeteg felfedezni való hely van, és ha egy hatalmas kalandra vágyik, akkor mindenképpen látogasson el ide. Felfedezheti a nemzeti őslakosok életét, vagy pihenhet a napsütötte tengerparton, a lényeg az, hogy Ausztrália minden egyes látogatójának ajánl valamit.

[wp_ad_camp_1]

Az első és legfontosabb helyszín Ausztráliában Sydney, ami Ausztrália délkeleti partján helyezkedik el, és ez New South Wales fővárosa. Ennek a modern városnak rendkívül hosszú történelme van, legfőbb jellemzője pedig a festői kikötő. Ez a kikötő volt a leszállási helye az elítélteknek az 1870-es években. A Nagy Korallzátony is itt található Ausztráliában, amely az úszók és a búvárok egyik legfőbb úti célja. A Nagy Korallzátony mintegy 2900 korallzátonyt tartalmaz, valamint több száz szigetet is. Több millió éven át keletkezett, és ez az egyik legváltozatosabb ökoszisztéma az egész világon. Melbourne városába is mindenképpen érdemes ellátogatni, amely Ausztrália második leghíresebb városa.

Ausztrália délkeleti csúcsán található, és ezt a várost tartják Ausztrália kulturális fővárosának és egyik legfontosabb kikötőjének. A városban rengeteg lehetőség van vásárlásra, sportolásra, valamint rengeteg jó étterem is van, így ez a hely ideális lehet azok számára, akik szeretik a jó és kényelmes életet. Végül, de nem utolsó sorban Brisbane, amely Queensland állam fővárosa, amely 2 millió lakossal rendelkezik, így ez Ausztrália harmadik legnagyobb városa. A városban egész évben viszonylag meleg van, a táj rendkívül látványos, a helyiek pedig kedvesek, így nem csoda hogy Brisbane a leggyorsabban növekedő város egész Ausztráliában.