Az almaecet ezer arca

Az ecetet a legtöbb háztartásban alkalmazzák különféle formákban, ugyanis egy igazán univerzális terméknek nevezhető. Többek között használhatjuk a konyhában ételízesítéshez, de akár a takarításban is nagyon jól alkalmazható.

[wp_ad_camp_1]

Az ecet nagyon sok fajtáját megkülönböztethetjük. Ez a sok fajta közül, az egyik legegészségesebbnek az almaecet nevezhető, amely számos jótékony hatással rendelkezik. Sokan azt állítják,  hogy az almaecet egy igazi elixír. Amely annak köszönhető, hogy igazán alacsony, vagyis 5%-os savtartalommal rendelkezik, mivel nagyrészt vízből áll. Többek között ezért is alkalmazták már az őseink is nagy szeretettel, ugyanis nagyon gazdag tápanyagokban. Ugyanis megtalálható benne kálium, kalcium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, enzimek, pektin, A és C-vitamin és még béta-karotin is. Ám ezek mellett magas rosttartalommal is rendelkezik, melynek köszönhetően enyhíti a gyomor és emésztőrendszeri problémákat, és még a koleszterinszintet is lecsökkentheti az emberi szervezetben.

Ezen felül a magas antioxidánsoknak köszönhetően segíti a szív és érrendszer működését, illetve a daganatos megbetegedések megelőzésében is nagy szerepet játszik. Azt is érdemes megemlíteni, hogy nagyon jól alkalmazható asztma, magas vérnyomás, ízületi gyulladások és migrénes megbetegedés esetén is. De itt még közel sincs vége, hiszen ezen felül remek fertőtlenítő szer az emberi szervezet számára a gombás és bakteriális megbetegedések esetén. Ebből következik az is, hogy nagyon jól alkalmazható Candida gomba esetén is. És ráadásul a plusz kilókkal szemben is nagy segítségünkre lehet az almaecet fogyasztása, mivel felgyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést is. Fogyasszuk minden nap!