Az angol királyi család szabályokkal teli élete

Az angol királyi családért rengetegen rajonganak, ugyanakkor az ő életük sem egyszerű, mivel számos szigorú szabályt kell betartaniuk.

Az angol királyi családnak rengeteg szigorú szabályt kell betartaniuk, melyek az átlagember számára sokszor furcsa vagy megdöbbentő lehet. A nők többsége keresztbe teszi lábát, ha leül, azonban ezt a királyi család nőtagjai nem tehetik meg, mivel az etikett szerint illetlen. Úgy kell ülniük, hogy térdeik és bokáik szorosan össze legyenek zárva. Az utazásra is szabályok vonatkoznak, ennek megfelelően a családtagok nem utazhatnak együtt, mivel, ha baleset történne, akkor az ne érintsen minden trónörököst. Manapság ezt a szabályt kevésbé tartják be, hisz Vilmos együtt utazik gyermekeivel. Az is fontos szabály, hogy mindig legyen a családtagoknál fekete szett, hogy ha tragédia történne, akkor ki tudják mutatni a gyászt.

A királyi család tagjait nem érintheti meg egy átlag hétköznapi ember, ugyanakkor ők sem érhetnek másokhoz. Diana volt az első, aki rendszeresen megszegte ezt a szabályt, azonban fia Vilmos herceg és Katalin is gyakran közel kerülnek a néphez. Meglepő lehet, de nem csak egymással, de a családtagokkal is meg kell tartaniuk a távolságot. A királyi család a kávézást és a teázást is komolyan veszi és minden mozdulatra vonatkozik egy szabály. Még arra is, hogy hogyan kell fogni a csészét. A teás csésze fülét hüvelykujjal és mutatóujjal kell megfogni, a többi ujj pedig be van hajlítva. Kávézásnál pedig a csésze fülén át kell nyúlni a fülön mutatóujjal és úgy tartani a csészét.  csészét kizárólag egy helyen érinthetik meg szájukkal. A szabályok azt is megszabhatják, hogy mivel lehet játszani, így például a Monopoly tiltólistás játék, mivel a királynő szerint kapzsiságra neveli a trónörökösöket és konfliktust szít.