Az E vitamin a szépségünk megőrzésért

Amennyiben szeretnénk a szépségünket hosszan megőrizni, akkor az E vitaminra lesz szükségünk, vagy más néven tokoferolra. Ez a vitamin 8 különböző molekulából áll össze, melynek köszönhető a különleges hatása.

[wp_ad_camp_1]

Ez a vitamin az, amely az élelmiszerekben antioxidánsokként van jelen, és többek között ez segít helyreállítani a szervezetünkben lévő sejtek külső tényezőktől védő plazmamembrán esetleges sérüléseit. A plazmamembrán sérülését okozhatja egy sima étkezés vagy akár testmozgás is és ezek helyreállításához létfontosságú az E-vitamin megfelelő pótlása. Az E-vitamin megtalálható különböző formákban, mint pl. a növényi olajokban, olajos magvakban ide sorolható a dió, mandula, stb. és még ezen felül megtalálható a pálmaolajban, spenótban, avokádóban, spárgában, brokkoliban, kiviben, és a magnóban is stb. Az E-vitamin egy olyan vitamin, amely zsírban oldódó és ezért is van az, hogy teljesen feltud szívódni az emberi szervezetben. Többek között azért is van szükség a megfelelő utánpótlásra, mivel nagy százaléka gyorsan kiürül a szervezetünkből.

Tulajdonképpen ezért is fontos, hogy kellőképpen pótoljuk, ha kell különféle vitamin készítményekkel, illetve étrendkiegészítőkkel. Különösképpen ajánlott a pótlása egyes betegségek után, ugyanis nagyban hozzá segít a sejtek regenerálódásához. Mindez mellett kiváló hatással van a szépség és a fiatalság megőrzésére is. Abban az esetben, ha megfelelő mennyiségű E-vitamint viszünk be a szervezetünkbe, akkor azzal növelhetjük a bőr nedvességtartalmát, illetve annak lágyságát és fiatalságát is. Ráadásul még fényvédő hatásáról is ismert, hiszen megvéd a káros sugaraktól, illetve fontos szerepe van a szabadgyökök kialakulásában is. Az E-vitamin a bőrünk mellett még másra is jótékony hatással lehet.