Az egészséges ételköretek: a zöldségek

Sok diéta típus hangsúlyozza az étrend összeállításánál a zöldségek fontosságát, melyek amellett, hogy ellátják a szervezetet egészséges szénhidrátokkal, a szükséges mikrotápanyagokat is tartalmazzák.

[wp_ad_camp_1]

Nem csak a tápérték miatt érdemes azonban odafigyelni az étrendbe való minél gyakoribb beillesztésükre, hanem azért is, hogy megszüntessük a sokak által tapasztalt kellemetlen puffadást. Ennek oka gyakran a belekben felhalmozódott salakanyag, melytől jobb mihamarabb megszabadulni.

A méregtelenítés, a bőséges folyadékfogyasztás hozzájárulnak ahhoz, hogy kitisztuljon az emésztőrendszer, s ezt gyógyteák, például szűztea, mályvatea, vagy zöldtea fogyasztásával még inkább elősegíthetjük.

Mit sem ér azonban a fogyás és formálódás iránti vágy, ha elrontjuk a táplálkozást a tésztás, burgonyás, fehér rizses köretekkel. A grillezett, sült húsok, vagy a tojás mellé érdemes zöldségeket választani, melyeket akár salátaként is elkészíthetünk.

A változatos fűszerhasználatnak és összetevőknek köszönhetően akár minden nap másféle zöldségsaláta kerülhet az asztalra, ezzel változatossá téve a táplálkozást, és ellátva szervezetünket minden szükséges ásványi anyaggal, vitaminnal, szénhidráttal – természetesen kalóriaszegény, diétás formában.