Az egykulcsos adó, avagy ismét a gazdagok nyernek

Bevezetésre kerül a számtalanszor vitatott egykulcsos adó. Hiába a felháborodás és az értetlenkedés, a nép elégedetlensége, ismét elmagyarázzák, hogy az egykulcsos adó mindenki számára kedvező és még ha veszítünk is vele, higgyük el, akkor is csak jó. Még a minimálbéren élők zsebéből ismét kiveszik a pénzt, addig a politikusok, mint például az államtitkárok több milliót is nyerhetnek.

[wp_ad_camp_1]

Sajnos már megannyi esetben tapasztaltuk, hogy akinek jó, annak csak még jobb lesz, akinek viszont rossz, annak még rosszabb lesz. Pontosan így van ez az egykulcsos adó bevezetésével is. A penzcentrum.hu cikkéből kiderült számítások során megállapítást nyert, hogy akik 300 ezer forint alatti keresettel rendelkeznek, azok jövőre még kevesebbet fognak kapni, az előző évekhez képest, akik viszont azon felül keresnek csak még többet fognak kapni béremelés nélkül is. Így a bruttó 100 forintot keresők három év elteltével 290 ezer forintot fognak veszíteni, amíg például az államtitkár urak az egy milliós fizetésüknek köszönhetően három év alatt plusz 5 millióra tehetnek szert az egykulcsos adónak köszönhetően.

A penzcentrum.hu cikkéből továbbá még az is kiderül, hogy akik bruttó 100 forintot keresnek, azok jövőre 11 forinttal kevesebbet vihetnek haza. Ha viszont nem szeretnénk pénz veszíteni, akkor csaknem 14%-os fizetésemelést kell kérni, ami a legtöbb munkahely esetében természetesen lehetetlen.

Összegzésképpen tehát, ha nem szeretnénk veszíteni fizetésünkből, sőt inkább több pénzt szeretnénk hazavinni, akkor legalább 300 ezer forintot kell keresnünk, ha viszont 3 év alatt szeretnénk 5 millió pluszra szert tenni, akkor mi sem egyszerűbb, államtitkárnak kell lennünk és megszavazni a hasonló jellegű törvényeket, amelyek természetesen mindenki számára pozitív eredménnyel járnak és amelyekkel mindenki csakis nyerhet, épp úgy, mint az egykulcsos adóval.