Az egzotikus Srí Lanka

Az utazás ma már sokkal könnyebben megoldható, mint régebben és a világ szinte minden tájára ellátogathatunk ha időnk és pénztárcánk engedi. Miért válasszuk Srí Lankát utazásunk célpontjává?

Srí Lanka, teljes nevén Srí Lanka-i Demokratikus Szocialista Köztársaság, egy könnycsepp alakú szigeten fekvő állam. Egy olyan gyönyörű helyről van szó, ahol rengeteg a látnivaló. Több ezer éves tradíció, hét világörökségi helyszín, csodás tengerparok és egy páratlan világ várja az ide látogatót. A híres Sigiriya, az Oroszlánsziklaként ismert fellegvár, már több mint harminc éve része az UNESCO világörökségének. Srí Lanka közepén helyezkedik el ez a bazalttömb, ami kétszáz méter magasan emelkedik a dzsungel fölé. Több mint ezer lépcső vezet a megszilárdult lávaréteg tetejére, ahol egy lélegzetelállító palota várja az ide látogatót, melynek bejáratánál az egykori óriási oroszlánszobor nyomai láthatók. A palotát körülvevő kerteket a történelem első épített kertjei közé sorolják. Évente rengetegen látogatnak el a Pinnwala Elefántrezervátumba, ahol több mint kilencven elefánt él. Ezen a területen sérült és veszélyeztetett példányokra vigyáznak.

A világ egyik legnagyobb teabirodalma, Nuwara Eliya is itt található, amit Sir Thomas Lipton indított útjára. Egy hatalmas ültetvény, ahová mindenképp érdemes ellátogatni, ha Srí Lankán járunk. Itt mindent megtudhatunk a tea termesztéséről, annak feldolgozásáról és fogyasztásáról. Ha kedvünk tartja segíthetünk a helyieknek szüretelni. Nuwara Eliya, Srí Lanka legmagasabban fekvő települése, ahol az angol gyarmatosítás idejéből fennmaradt épületek érdekes hangulatot kölcsönöznek a városnak. Ha tehetjük, mindenképp látogassunk el erre a csodálatos helyre, ahol garantáltan csodálatos élményekkel gazdagodhatunk majd.