Az ékszertisztítás alapjai

A nők imádják az ékszereket, és mindent megtesznek azért, hogy hosszú éveken keresztül használhassák őket. Ezeknek az értékes tárgyaknak a tisztítása a legnehezebb feladat, hiszen nem mindegy, hogy milyen szerrel és milyen gyakran tisztítjuk az ékszereket. Tartsa szem előtt, hogy milyen tisztítószert használ, mert megelőzheti, hogy az ékszerei károsodjanak.

[wp_ad_camp_1]

A drága ékszereket csupán langyos vízzel és mosogatószerrel kell leöblíteni, ezt követően pedig mikroszálas törlőkendővel kell áttörölni. Ha van lehetősége, akkor hajszárítóval is megszáríthatja az ékszereket, és így garantált, hogy kiegészítő egyik részében sem marad víz. Ha úgy gondolja, hogy egyik ékszere az átlagostól sokkal piszkosabb lett, akkor nincs más dolga, mint egy teljes napra langyos vízbe helyezni. Látványos eredményt érhet el, ha egy puha fogkefe sörtéivel átdörzsöli az ékszert, és így minden apró részecske ragyogóan tiszta, fényes lesz. Tudni kell, hogy a fentebb említett módszerek szinte minden ékszer esetében hasznosak, azonban a gyöngy és bőr kiegészítőket másféle módon kell megtisztítani.

Ha szeretné megakadályozni, hogy az ékszereinél oxidáció lépjen fel, akkor szépségápolási termékek használatakor ne viselje a kiegészítőket. Az olyan termékek, mint a hajlakk, testápoló nagy szerepet játszanak abban, hogy az ékszereken minél több szennyeződés tapadjon meg. Érdemes megjegyezni, hogy az ékszerek minőségi állapotát rontják az óriási hőmérséklet különbségek, ezért ne szaunázón köves ékszerekkel. A fémből készült ékszereket nem ajánlott viselni olyan helyeken, mint a strand, tenger, hiszen a klór és a só tönkre teszik az ékszert. Ha edzés közben visel ékszert, akkor szinte biztos, hogy a verejték, azaz a szennyeződések megragadnak az ékszer felületén.