Az ideg-összeroppanás és tünetei

Az emberek többsége nem is gondolja, hogy az ideg-összeroppanásnak bizony vannak korai tünetei. Érdemes szem előtt tartani az ideg-összeroppanás jeleit, mivel csak a tünetek által ismerhető fel a válságos helyzet.

Ha hosszabb ideig egyfolytában stresszes állapotban van, akkor egy idő után megfigyelhető, hogy képtelen lesz bármire, vagy bárkire koncentrálni. Azok az emberek, akik folyamatosan idegesek rengeteget hibáznak a munkavégzésük során, valamint nem veszik észre a környezetük jelzéseit. Az ideg-összeroppanás tünete lehet az is, ha az ember memóriája egyik napról a másikra összeomlik. A stressz miatt az agyban az adrenalin szint hirtelen lecsökkenhet, és ennek következtében a szervezet a hiányzó energiát evéssel próbálja pótolni. Természetesen ebben az esetben az ember olyan ételeket kíván, amelyeknek a cukor-, vagy zsírtartalma magas. Ha azt veszi észre, hogy folyamatosan ideges, és emellett olyan tüneteket is észlel, mint székrekedés, hasmenés, alhasi görcsök, puffadás, akkor mindenképp forduljon szakorvoshoz.

Az ideg-összeroppanás meghatározó jele lehet, ha az illető személy nem törődik magával. Az ilyen emberek ápolatlanul jelennek meg a munkahelyen, és nem a lustaság miatt, hanem a mindennapos stressz következtében. Azok az emberek, akik egyik percről a másikra válnak boldogtalanná, motiválatlanná könnyen az ideg-összeroppanás áldozatai lehetnek. A stresszben élő emberekre óriási nyomás nehezedik, és emiatt még a testtartásukra is képtelenek oda figyelni. Az idegesség miatt az emberek érzékenyek lesznek a szagokra, a kellemetlen szagok ingerült állapotot idéznek elő. Az ideg-összeroppanás előtti időszakban az egyén állandóan aggódik valami miatt, de nem tudja meghatározni, hogy miért.