Az ingyenes pályázatfigyelés már egy jó első lépés

Ingyenes pályázatfigyeléssel szinte bármelyik vállalat előrébb juthat egy EU pályázat elnyerésében, hiszen maguknak a pályázatoknak az összegyűjtése sem kis feladat. Mivel igen sűrűn tesznek közzé új pályázatokat, így elég nehéz azokat nyomon követni.

Ez ráadásul még nem is elég ahhoz, hogy a megfelelő pályázatra rábukkanjunk, hiszen azok közül ki kell választani azt, amelyik a cég célkitűzéseinek, igényeinek megfelel. Az ingyenes pályázatfigyelésre a Forráscentrumnál is lehetőség nyílik.

A cég honlapján lehet regisztrálni a szolgáltatásra. Az űrlap kitöltése és beküldése után a cég munkatársa felveszi a kapcsolatot minden potenciális érdeklődővel. Hitelekről, pályázatokról és kockázati tőkéről szóló hírleveleket tudnak kiküldeni az érintetteknek. Kedvező hitelkonstrukciókról, új pályázatokról mindig soron kívül küldik az értesítéseket. A hírlevélben folyamatosan juttatják el a hasznos információkat, amelyek minden vállalkozásnak segítséget jelentenek.

A vállalkozások versenyképességét célzó pályázatok közül a gazdaságfejlesztési és innovációs pályázatok kiemelkedő fontossággal bírnak. A termelő szektor, azaz a feldolgozóipar mindig is fontos szerepet töltött be, ezért több ilyen támogatás is igényelhető pályázatok útján. A fejlesztéseknek köszönhetően a hazai vállalkozások termelékenysége növekedési pályára áll és az árbevétel is emelkedik. A megnövelt termelékenység hatására a munkaerőpiacra is jó hatással vannak a pályázati lehetőségek. A fenntartható munkahelyek sokasága várható az elkövetkezendő időszakban, ha a megfelelő pályázati lehetőségeket választják ki a vállalkozások, kkv-k. A hazai mikro-, kis és közepes vállalkozásoknak mindenképpen érdemes a pályázatok felé nyitniuk, hiszen nagyon sok fejlődési és növekedési lehetőséget rejtenek. Természetesen a pályázatokhoz alkalmanként hitelfelvétel is társulhat, melyben a szakemberek szintén segítséget tudnak nyújtani. Ma már a legtöbb pénzintézet kifejezetten a kisvállalkozásokra szabja pénzügyi termékeit, hogy a pályázatok során ne okozzon gondot a saját tőke megléte. Széchenyi-kártyával és egyéb hitellehetőségekkel segítik a vállalkozások vezetőit beruházási céljaik megvalósításában.