Az olasz főváros, Róma kincsei

Ha felejthetetlen nyaralást akarunk magunknak, akkor bűn lenne kihagyni az Olasz főváros felfedezését. Ideális barátokkal, családdal, gyerekekkel, szerelmünkkel, télen, nyáron, idősnek, fiatalnak egyaránt.

[wp_ad_camp_1]

Az ókorban élte izgalmas fénykorát, de bájából azóta sem vesztett. Óriási kulturális és vallási értékeket adott az egész világnak. Természeti kincseivel pedig egyszerre lenyűgözi látogatóit. Az emberek vidámak és segítőkészek. Talán az állandóan jelenlévő napsütés, és jó idő teszi, hogy mindig mosolyognak és vidáman integetnek nekünk az olaszok.

Rómában kötelező turista látványosságnak számít a Colosseum, a Trevi kút, a Spanyol lépcső, Vatikán város és a Forum Romanum. Ha a Colosseumba megyünk, akkor érdemes kora reggel felkelnünk, mert már a hajnali órákban kígyózó sorok állnak az ókori gladiátor viadalok helyszínén. Sokan egy egész napot rászánnak, hogy körbejárják a monumentális építményt, gyönyörködjenek a látványban és átétezzék a hely hangulatát, mert bizony a falak között felelevenedik a történelem.

Az utcai forgatag kavalkádja hamar lebilincseli az embert, az ókori római katonáknak öltözött férfiak pedig, minden délután egy-egy csata bemutatásával őrzik emlékét őseiknek, ami látványosság szempontjából is magával ragadó. A városközponttól hamar el lehet jutni a tengerpartig, ahol a legtöbb lido (strand) ingyenes, így kötelező beiktatni a heti programba. Ha a napok végére pedig úgy érezzük, hogy csak bedőlnénk az ágyba, érdemes fontolóra venni az esti pizzázásokat, a hangulatos teraszos éttermekben. Gasztronómiailag is fel kell fedeznünk Olaszországot, ha egyszer ott vagyunk. És ne feledjük, minden út Rómába vezet!