Az olcsó cipő hosszú távon a drágább megoldás

Egyre több szülő van tisztában azzal, hogy az olcsó, rossz minőségű cipők okozta ortopédiai problémák korrigálása a későbbiekben jóval költségesebb, mint amennyibe a minőségi, a gyerekláb anatómiájához igazodó, prémium gyerekcipők kerülnek.

[wp_ad_camp_1]

A gyerekcipő választás – különösen az alig néhány éves gyerekeknél – hatalmas felelősséggel járó feladat. A rosszul kiválasztott, a lábhoz és annak anatómiájához nem passzoló, az életkori sajátosságokat figyelmen kívül hagyva tervezett modellek komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek a későbbiekben. A cipőviselet ugyanis hatással van a járásra, az egyensúlyérzékre, a testtartásra és az ízületek állapotára is.

Az Angyali Cipők, Magyarország legújabb gyerekcipő webáruházának tulajdonosa szerint rengeteg tévinformáció kering a témával kapcsolatban a szülők, elsősorban az első gyerekes anyukák körében. „Sokan nem tudják, vagy éppen rosszul tudják, hogy milyen anatómiai eltérések lehetnek egy gyerek lábánál, miképp lehet azokat korrigálni, és mikor kell talpbetétet vagy speciális cipőt használni. Mi amellett, hogy kínálatunkba csak olyan modelleket válogatunk, amelyeket saját gyermekeink lábára is nyugodt szívvel adnánk, igyekszünk tanácsokkal és egészségügyi információkkal is segíteni vásárlóink döntését” – mondta Götz Janka.

Az Angyali Cipők kínálatának kialakításakor elsődleges szempont a minőség. „Az általunk forgalmazott legolcsóbb cipők is a jó kategóriába tartoznak, mert minőségi anyagokból készülnek és gondos tervezőmunka eredményei. Ami ennél a kategóriánál olcsóbb, az általában műbőrből készül és ragasztott a felső részénél. Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy még a szerényebb anyagi körülmények között élők sem okvetlenül spórolnak, mikor gyerekeik cipővásárlásáról van szó, és nyitottak a tanácsainkra. Nem akarunk mindenáron eladni, ha úgy véljük, hogy a kinézett cipő inkább káros a gyerek lábának, lebeszéljük a szülőt a vásárlásról” – tette hozzá.