Az online logikai játékok fejlesztik az agyat!

A szülők általában nem örülnek, ha a gyermekeik a számítógép előtt ülve töltik el a szabadidejük nagy részét. Még ma is sokan úgy gondolják, hogy ha a gyerkőc internetezik, annak jó vége nem lehet, biztos csak rosszat fog tanulni, agresszívvé válik a sok lövöldözős játéktól, stb. Azonban véleményem szerint nem az az okos megoldás, ha gyorsan-frissen elvesszük a gyerektől a számítógépet, hanem az, hogy ha segítünk annak megválasztásában, hogy mégis milyen játékot játsszon.

[wp_ad_camp_1]

Vannak ugyanis olyan online játékok, melyek nemhogy nem károsak, de még fejlesztő hatással is bírnak gyermekeinkre. A logikai és stratégiai játékok mind ilyenek, hiszen itt olyan képességeiket kell használniuk a gyerekeknek, melyeket a mindennapjaikban, hagyományos feladataik közben nem használnak. A különböző problémák megoldása, a stratégiák kitalálása mind-mind jótékony hatással bírnak az agyra. Sőt, nemcsak a gyerekek, de akár a felnőttek agyára is. Vegyük figyelembe azt is, hogy sok hétköznapi játék is megtalálható online formában, mint például a sakk, melyről mindannyian tudjuk, hogy milyen mértékben fejlesztheti a gyermekeinket. De ne ijedjünk el a számunkra ismeretlen, új játékoktól sem! Hiszen attól, hogy valamit nem ismerünk, még nem az ördögtől való dolog. Sőt, hogy egy lépéssel tovább menjünk, olykor még azok a játékok is fejleszthetnek, melyekben lövöldözés is van, hiszen bár mi első látásra csak az erőszakot látjuk benne, gyakorta igen komolyan stratégiai játék húzódik meg mögötte. A kulcs ebben az esetben a játékra szánt idő mennyisége és a gyermekünk kora kell, legyen!

De összességében minden játéknál a mértékletesség és a korosztály kell a mérvadó legyen a számunkra. Próbáljuk meg kiválasztani a gyermekeink értelmi szintjéhez illő játékot, és szabjunk korlátot a játékra szánt idő mennyiségének! Ezáltal gyermekeink úgy fejlődhetnek, hogy észre sem veszik, mindeközben pedig ráadásul még jól is szórakoznak.