Az új és a használt ruha előnyei és hátrányai

Egyre több használt ruhát árusító üzletet és webáruházat lehet találni, ami nem is véletlen, hiszen a népszerűségük felfelé ível. Sok esetben sokkal minőségi darabokhoz lehet hozzájutni kedvezőbb árak mellett, mintha új darabot választottunk volna. Épp ezért érdemes elgondolkodni, hogy az öltözködés során vajon mit érdemesebb vásárolni, egy új ruhát, vagy a használt ruha mellett érdemesebb dönteni? Mind a kettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Hogy segítsünk dönteni összeszedtünk pár szempontot.

[wp_ad_camp_1]

Egy ruházati boltokban a kínálat követi az aktuális divatot, emellett a termékekre garancia van, valamint biztosak lehetünk benne, hogy azokat nem hordta előttünk senki, ám ugyanakkor új ruha vásárlása esetén sokszor igen magas árakat kell kifizetnünk, amit nem mindenki engedhet meg magának.

A használt ruha ezzel szemben sokkal olcsóbb vásárlást kínál, hiszen sok esetben már pár száz forintért hozzájuthatsz jó minőségű, a mindennapokban simán hordható használt ruhákhoz. Az igényesebb használt ruház üzletekben több tízezer forintot is megspórolhatsz úgy, hogy közben az exkluzívabb és az elegánsabb ruha darabokat is beszerzed.

Ha Te is szívügyednek tekinted a környezeted védelmét, akkor még egy pont a használt ruhák mellett, ugyanis az értékesítésük egyértelműen környezetkímélő iparág, mivel általuk kevesebb hulladék keletkezik. Először is használt ruhák nem a hulladéklerakókba kerülnek.

Lehet, hogy régebben talán igen, de manapság már a használt ruha nem jelenti a rossz minőséget, sőt épp ellenkezőleg! A jó minőségű, keveset hordott divatos ruhákhoz ma már szinte mindenütt hozzá lehet jutni méltányos áron az angol és holland import ruhának köszönhetően. Érdemes szem előtt tartani, hogy egy márkás használt ruhához ugyanolyan áron lehet hozzájutni, mint egy hozzá hasonló új kínai darabhoz, aminek a minősége valljuk be, meg sem közelíti egy angol darab igényességét.