Az utazáshoz szükséges készpénz

Lehetetlen, hogy ne vigyünk magunkkal pénzt utazáskor, legyen az bármilyen valuta, hiszen mindenhol van olyan hely, ahol nem fogadnak el bankkártyát, vagy olyan is akad, ahol nem biztonságos bankkártyával fizetni, tehát a készpénz az utazás része.

Most többet tudhat meg arról, hogy hogyan kell kezelni és váltani a pénzt utazáskor, hogy még véletlenül se kövessen el olyan hibákat, amik sokba kerülnének. Reptéren például egyáltalán nem éri meg pénzt váltani, hiszen a repterek előnyös helyzetben vannak, és szinte bármilyen áron elvégezhetik a váltást, mivel vannak olyanok, akik a reptéren szorulnak a pénzváltásra. A hatalmas árfolyam miatt viszont normál esetben senki sem váltana készpénzt a reptereken. Az utcai pénzváltás egy veszélyes dolog, viszont vannak olyan országok ahol ez nagyon jól működik, sőt, olyan helyek is vannak, ahol emberek akár házhoz is mennek, hogy pénzt váltsanak, ráadásul elég jó árfolyamon, viszont ez olyasmi, amit kétszer is át kell gondolni. Ha sürgősen pénzre van szüksége, akkor az utcai pénzváltás is tökéletesen megfelel a célnak.

Pénzváltáskor érdemes mindig alkudni, hiszen ha rákérdez, akkor általában jobb árakat adnak majd, mint elsőre, és bár kevesen szeretnek alkudozni, mégis kifizetődő lehet, ha egy kicsit merészebb az átlagnál. Ha tartózkodik külföldön családja, vagy barátja, akkor mindenképpen kérdezze meg tőlük, hogy váltanának-e valutát, mert ők biztosan nem akarják majd átverni, és ha egy középárfolyamon sikerül kiegyezni, akkor azzal mindkét fél igen jól járhat, ráadásul nem kell majd egy vadidegennel üzletelnie. Ami pedig a költekezést illeti, ha vigyázni szeretne a pénzére, akkor a szállodákban ne vegyen ki semmit a minibárból vagy a szobához tartozó hűtőből, mert azokért igen drágán meg kell majd fizetni, amikor kijelentkezik a hotelből.