Bahamák: a nászutasok álma

A Bahamák a Karib-tenger térségében található és csaknem 700 szigetből tevődik össze. Ebből mindössze csak 23-at népesítenek be az ott élő emberek, ugyanakkor a turisták, de főleg a nászutasok által nagyon kedvelt üdülőhelynek mondható.

[wp_ad_camp_1]

Ez a csodálatos pálmafákkal övezett homokos tengerpart minden szerelmes pár álma, ahol már nagyon sokan fogadtak örök hűséget egymásnak. A romantika bölcsője, egy igazi édenkert, ami minden ember álmai között szerepel. Mi is jut eszünkbe róla? Ha még nem is jártunk ott a filmsorozatokból, és a reklámokból máris magunk előtt látjuk a tiszta kékvizű tengert, a hatalmas pálmafákat, érezzük a meleg szelet, és a forró homokot a talpunk alatt. Olyan látvány, élmény és programok várják a kirándulókat, amiről beszélni nem érdemes, mert ezt át kell élni. Legismertebb strandjai a Nassau és a Paradise Island. A természeti csodák egy meseszerű, romantikával átszőtt álomvilágba helyezik a turistát. Mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást és pihenést. A csendes, néhol érintetlen természet valóban paradicsomi állapotokra utalnak, talán ezért is annyira közkedvelt, hogy évente több mint három millió turista fordul meg itt.

A trópusi szigetcsoport igen népszerű a turisták számára. Az egész évben 25 Celsius fok feletti átlaghőmérséklet biztosítja, hogy bármikor a Bahamákra utazzunk nyaralás céljából, azonban a nyári időszak végén, de legfőképpen ősszel gyakoriak a hurrikánok a térségben, így ekkor nem javasolt az ide utazás. A Bahama-szigetek fantasztikus látványt nyújt az ide látogató turistáknak és van a helyben valami, ami visszavonzza őket évről-évre. Meghitt séták a tengerparton, hajókirándulások, vitorlázások a szigetek között, búvárkodás, úszás gazdag élményt nyújt a pároknak. Egy kis sziget, ahol a legtöbb a látnivaló. Ámulatba ejtő növényvilágával és korallzátonyaival visszahívja a turistákat.