Bécs minden évszakban

Télen a látványos karácsonyi vásárok, és a gazdag választékú, sokszor a magyarországinál olcsóbb üzletközpontok, tavasszal, ősszel, és nyáron pedig a történelmi nevezetességek, kulturális élmények (és szintén a vásárlás) miatt látogatnak sokan Bécsbe.

[wp_ad_camp_1]

Az osztrák főváros modern vonatokkal, vagy olcsó buszjáratokkal is elérhető. Bécsben a 24 órás tömegközlekedési napijegy 6,70, a 48 órás 11,70 EUR. Vasárnap kivételével 5,40 EUR-s napi bevásárlójegy is vehető, ez 8:00-20:00-ig érvényes. A tömegközlekedési jegyek 6 éven aluliak számára szülői kísérettel mindig ingyenesek, 6-15 év közötti gyermekeknek pedig vasárnap és ünnepnapokon. Akik autóval mennek, azok ha odafigyelnek, hogy hol, és mennyiért parkolnak, sokat spórolhatnak, erről bővebben ezen a Bécs oldalon,  a Bécsi közlekedés, útikalauz menüpontban olvasni.

Bécs leghíresebb nevezetessége, amit szinte mindenki elsőként keres fel, a 18. századi Schönbrunn, a Monarchia impozáns kastélya. Ide a legolcsóbb felnőtt belépő 11,50 EUR-ba kerül. A másik két díszes palota a hasonló belépőjegy árakkal működő a Hofburg és a Belvedere.

Bécs szép templomai a barokk Peterskirche és Karlskirche, és a gótikus katedrális, a Stephansdom, a város fő temploma. A kultúra szerelmesei az Albertina képtárba (Picasso, Monet, Cézanne, Renoir művei), vagy a Kunsthistorisches múzeumba (Dürer, Caravaggio, Rubens, Rembrandt alkotások)  látogathatnak el.

Ne feledkezzünk el Bécs remek cukrászdáiról, kávézóiról, mint a Demel, a Sacher, vagy a Cafe Central, melyek hozzátartoznak a „bécsi életérzéshez”, és persze a Prater óriáskerekéről, és többi játékáról sem!

Bécs tehát amellett hogy közel van, viszonylag olcsón elérhető, számos élményt kínál, elérhetősége, közelsége miatt 1-2 napos kirándulásnál a magyarországi helyek mellett akár az osztrák főváros is eszünkbe juthat.