Biztonságosan közlekedni a csúszós felületen is

Ahogyan megjelenik hó, úgy jön a jég és latyak is, nem is említve az ólmos esőt, azaz a csúszós felületeket melyek igen sok bajt okoznak nem csak az idősek, hanem a fiatalok számára is ha nem vigyáznak. Gondoljunk csak bele, hogy egy csúszós lépcső már mennyi bajt okozott, ki nem csusszant még meg! A legújabb biztonságos megoldások az építészet terén a nagyszerű csúszásgátló szalagok.

[wp_ad_camp_1]

A praktikus csúszásgátló szalagok nagyban csökkentik a csúszásveszély kockázatát még azokon a felületeken is, melyek síkosak vagy éppen egyenetlenek, nehezen járhatóak különösen télen. A csúszásgátlók között vannak gyorsan telepíthetőek, könnyen kezelhetőek, tekercses formában kaphatóak, valamint többféle színben, méretben elérhetőek melyeket lehet általános célra vagy speciális felületeken alkalmazhatókig használni.

A kiváló 3M Safety-Walk szalagok alumínium hordozófelülethez tervezettek, melyek erős és tartós polimerrel rögzített érdes, csiszolószerű anyagból készítenek a szolgáltatók. A szalagok pozitív tulajdonsági közé sorolható, hogy nyúlnak, így például kiválóan alkalmasak az egyenetlen felületek esetében, amilyen a bordázott lemezek borítására, amivel különféle lépcsők és üzletek előtereiben lehet találkozni. Itt elsősorban tehát felületre alakítható csúszásgátló szalagokról van szó.

A cég további fejlesztése a 3M Safety-Walk általános használatra. Ez a típusú biztonságot adó szalag leginkább az intenzív gyalogosforgalomnak kitett helyeken ajánlott, mint például a gyártócsarnokok, a rámpák, a raktárhelyiségek, létrák vagy éppen a géped padlólemezei. Műanyag hordozófelülethez készültek, erős és tartós polimerrel rögzített érdes, csiszolószerű anyagból.

Ezeken kívül a gyártó még biztosítani tud finom felületre tervezett csúszásgátlót, amit zuhanyzók, kádak, szaunák esetében ajánlott használni, valamint kapható extra erős szalag is amit teherautókon, traktorokon, azaz különféle mezőgazdasági gépeken lehet alkalmazni.