Brugge – egy csodaszép város Belgiumban

Európa egyik legszebb állapotban megőrzött városa, Brugge a középkori építészet, a macskaköves utcák és a képeslap-tökéletes négyzetek mágikus keveréke. A lenyűgöző múzeumok, történelmi sörfőzdék, világszínvonalú csokoládégyárak, bájos szállodák és ízletes éttermek gyűjteménye miatt nem csoda, hogy a város Belgium legnépszerűbb célpontja. Brugge nevezetességei minden turista számára emlékezetes élményeket kínálnak, függetlenül attól, hogy egy gyönyörű kézzel készített csipkét vagy egy 15. századi flamand festőművészi alkotást tekint meg.

Kanálisai miatt Brugge-t gyakran az „Északi Velence” -nek nevezik. A középkorban a „Reie” folyót csatornahálózattá alakították, amely lehetővé tette a kereskedők számára, hogy termékeiket a piacon lévő nagy vízi csarnokokba juttassák. Napjainkban ezeken a híres kanálisokon a hajókirándulás nagyszerű lehetőséget nyújt a Brugge-i legszebb helyszínek megtekintésére. A csatornák közül a Groenerei (a „zöld csatorna”) a legromantikusabb. Kevés európai utca büszkélkedhet annyi járdamenti kávézóval, üzlettel és építészeti kincsekkel, mint Brugge főtere. 958 óta ez a túlméretezett tér a város elsődleges piacterülete és közigazgatási központja. Míg a legtöbb mai épület a 19. századig nyúl vissza, a 13. századi harangtorony, amely Belfort néven ismert, még mindig jelzi az órákat.

A De Halve Maan sörfőzde múzeum 45 perces túrája a látogatók számára a sörfőzési technikák belső titkait kínálja, amelyek Belgiumot a világ egyik legjobb sörtermelő országává tette. A nemzet 180 sörfőzdéjéből ez az egyik legrégebbi. A családi tulajdonban lévő létesítményt 1856 óta hat generáció működteti. A névleges belépési díj magában foglalja a Brugge Zot sör vagy a magas alkoholtartalmú Straffe Hendrik ingyenes üvegét. A látogatók más fajtákat is kóstolhatnak a sörgyár bárjában vagy éttermében.