Budapesti valutaváltók árfolyamai

Budapesten számos valutaváltó közül választhatunk. Ezen árfolyamok felől a legtöbb esetben a saját weboldalukon tájékozódhatunk a legfrissebb adatokról, de gyűjtő oldalak is léteznek. Érdemes jó alaposan körbenézni, olykor elég nagy differencia mutatkozhat meg két valutapénztár eladási és vételi árfolyama között. Ez a különbség főleg a gyakrabban vásárolt valutáknál fordul elő, mint az euró, a dollár, a svájci frank és az angol font.

[wp_ad_camp_1]

Mielőtt megvennénk a valutát, érdemes a valutaváltók árfolyamai melett a bankok hivatalos eladási árfolyamait is megnézni, ugyanis ritkán, de előfordulhat, hogy kedvezőbb árfolyammal találjuk szembe magunkat a valutaváltókénál.

A fővárosban különösen körültekintőnek kell lennünk, ugyanis a valutaváltók előtt alkalmanként, de akár állandó jelleggel gyanús, sötét ruházatú – néha a magyar nyelvet is törő – szélhámosok próbálnak meg minket rábeszélni az általuk kínált euró, angol font vagy dollár megvételére. Ezeket az embereket inkább kerüljük ki.

Budapesten igen sok valutaváltó közül válogathatunk, mégis ha tehetjük, inkább a nagyobb, nevesebb, belvárosiakat válasszuk. Közvetlenül váltás előtt hasonlítsuk össze az árfolyamokat, válasszuk ki a legkedvezőbbet, és a váltásról szóló bizonylatot feltétlenül őrizzük meg!