Burkolat, mely megöli a baktériumok és tisztítja a levegőt!

A Graboplast K+F csapata kidolgozott és szabadalmaztatott egy olyan speciális Tech Surface gyártástechnológiát, ami nanokompozitok hozzáadásával készülő padlóburkolatok előállítását teszi lehetővé. A burkolat a beépített titán-dioxid és ezüst nanorészecskéktől baktériumölővé, önfertőtlenítővé és emellett még légtisztító tulajdonságúvá is válik.

[wp_ad_camp_1]

A rendszer lehetőséget nyújt a fertőzésveszély visszaszorítására, így elsősorban kórházakban, iskolákban és más nagy forgalmú közösségi helyiségekben ajánlott alkalmazása. A nanotechnológiás Grabo Silver Knight burkolat fertőtlenítő hatása kettős védelmi rendszeren alapul, ugyanis amíg az ezüstrészecskék elpusztítják a padló felületén lévő baktériumokat és egyéb szerves szennyeződéseket, addig a titán-dioxid részecskék környezetbarát módon lebontják ezeket. A természetes fertőtlenítő hatás nagy pozitívuma, hogy a fertőtlenítés általa vegyszer használata nélkül oldható meg.

Az ezüstrészecskék először kapcsolatba lépnek a baktérium sejtfalával, így bejutnak a sejtbe, ahol hatástalanítják a különböző enzimeket és megbénítják a baktérium élettevékenységét. A nano titán-dioxid ezután fény hatására aktiválódik. A természetes fényben, illetve UV-fény hatására fotokatalizátor gerjesztett állapotba jut, azaz erős oxidációs közeget hoz létre, ami képes lebontani a szerves anyagokat. Az eredmény, hogy a felületről eltűnnek a kórokozók és az egyéb szerves szennyeződések.

Összefoglalva tehát a nanotechnológiás padlóburkolat nyújtotta előnyök, hogy először is rendkívül higiénikus környezetet teremt, mivel a felületére kerülő baktériumok 99 százalékát elpusztítja, alkalmazása hozzájárul a levegő tisztaságának javításához, semmiféle addicionális felületkezelő szert nem igényel, rendkívül jó vegyszerállóságának köszönhetően pedig a burkolat könnyedén tisztítható.