C-vitaminnal a pattanások ellen

A szervezetnek nagy szüksége van a vitaminok pótlására ahhoz, hogy megelőzzünk különböző betegségeket, viszont azt már kevesen tudják, hogy a bőr is igényli a C-vitamint, pláne olyankor, amikor az időjárás változó, például tavasszal vagy éppen ősszel. A bőrápolásban valóságos csodaszernek számít a C-vitamin, hiszen képes csökkenteni a ráncok mélységét, rugalmassá varázsolja a bőrt, csökkenti a pigmentfoltokat, és az arcbőrt sokkal ragyogóbbá is teszi.

[wp_ad_camp_1]

Magas koncentrátumban olyanoknak is ajánlott a C-vitamin szedése, akiknek arcbőre károsodott a napfénytől, és magas C-vitamin tartalmú kozmetikumokat is lehet manapság kapni, tehát ha nem tabletta formájában szeretne C-vitamint bevinni a szervezetébe akkor erre is lehetősége van. Sajnos a stressz és a környezetszennyezés is árt a bőrnek, viszont minden helyrehozható C-vitamin készítményekkel, ráadásul rövid idő alatt, hiszen a szakértők szerint ha magas koncentrátumban fogyasztunk C-vitamint, akkor akár napok alatt is látványos eredményt kaphatunk. A különböző bőrgyulladásokat is megszüntethetjük C-vitaminnal, ráadásul az aknéval is azonnal felveszi majd a harcot.

A C-vitamint akár szérum formájában is beviheti a szervezetébe, hiszen így fogja leginkább feszessé, fényessé tenni az arcbőrt, és a ráncok is elhalványulnak majd a lehető legrövidebb idő alatt. Az arcon levő hegeket, foltokat és különböző elszíneződéseket is képes hamar helyrehozni a C-vitamin, és ha a hiperpigmentációt szeretne megelőzni, akkor érdemes rendszeresen fogyasztani. A C-vitamin, vagy másnéven L-aszkorbinsav tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges, szép és tiszta bőrünk legyen, tehát figyeljen oda ön is arra, hogy rendszeresen vigyen be a szervezetébe ebből a vitaminból, vagy pótolja a hiányt amilyen gyorsan csak lehet.