Cselekedj okosan, avagy spórolj hatékonyan az ünnepek előtt!

Az nem is meglepő, hogy a legköltségesebb időszak az egész év folyamán kétség kívül december elejétől kezdődik és egészen január elejéig tart. Az ünnepek miatt sokszor felesleges adósságokba is keveredhetünk, melyeket pedig könnyedén elkerülhetünk volna, ha változtatunk egy kicsit a szokásainkon, ha egy kicsit ügyesebben osztjuk be azt, ami van.

[wp_ad_camp_1]

Bár a bevásárló listát sokan mindössze csak időpocsékolásnak tartják, mégis nagyon fontos! A lista nagyon hasznos szolgálatot tehet, ha az egy alaposan átgondolt, részletesen kidolgozott rendszer szerint íródott meg. Egy ilyen bevásárló listával megspórolhatod elsősorban a felesleges köröket és a drága benzint is, hiszen biztosan nem felejtesz el semmit sem, mivel a kezedben lesz a memóriád.

Ami miatt a lista még nagyon fontos, sőt ami miatt talán a legfontosabb, hogy ha elég okos vagy, akkor nem fogsz beruházni olyan termékekre, melyeket eredetileg meg sem szerettél volna vásárolni. Mielőtt vásárolni indulsz nézd át több áruház újságait is, hogy mindenhez a legkedvezőbb áron juthass hozzá. Az üzletben pedig csak a listát kövesd, ne térj el tőle és ne csábulj el olyan dolgoknál, melyek nem is szükségesek.

A másik dolog amire ügyelni kell, hogy az ünnepek alatt gyakran osztanak különféle kuponokat a nagyobb áruházak, ami megint egy újabb okot ad arra, hogy a lista íráshoz használd a szórólapjaikat is, illetve emellett természetesen sokat spórolhatsz is azon, ha nem közvetlen az ünnepek előtt néhány nappal vásárolsz. Mindenképpen vedd figyelembe az akciókat, hiszen akár több ezer forintot is spórolhatsz, ha elég alapos vagy.

Végül ami a legfontosabb, hogy próbáld meg szorítkozni a megvásárolni kívánt dolgokat azokra a dolgokra, amelyekre valóban szükséged is van és amiről biztosan tudod, hogy nélküle nem lehetnének ünnepek. Egy csábos akciós termék ára hiába kedvező, ha arra nincs szükséged felesleges megvásárolni.