Dánia legszebb helyei

Dánia egy tengeri nemzet, amit a Balti-tenger és az Északi-tenger határol. Nincs olyan hely az országban, ami egy óránál távolabb lenne a tengertől, ezek pedig tele vannak gyönyörű strandokkal. Persze Dánia nemcsak a tengerpartokról szól, hanem múzeumokról, kultúráról és egy teljesen modern társadalomról. Az emberek azért járnak ide, hogy mesébe illő kastélyokat és sok más híres helyet fedezzenek fel.

[wp_ad_camp_1]

A Dániába látogatók feltétlenül látogassák fel a Trivoli Kertet, amely Európa egyik legszebb turisztikai látványossága és ez a kert 1843-ban épült. Az ilyen kertek nagyon népszerűek voltak akkoriban és a koppenhágai verzió különösen szép hely. Amellett, hogy a kertben gyönyörű növényeket lehet megfigyelni, a kert egy igazi szociális centerré változott és több fellépővel is találkozhatnak a helyszínen. Bornholm egy festői dán város, amely híres a halászatról és a kézművességről. A város a német, lengyel és svéd partokhoz közelebb található, mint a dán parthoz, amitől még különlegesebb ez a hely. Bornholmnak sokkal szebb a panorámája és több látnivalót ajánl, mint a legtöbb nagyváros.

A turisták azért jönnek Bronholmba, hogy felfedezzék Dánia legnagyobb erdejét az Almindingent. Egy tökéletes példája a reneszánsz kastélyoknak a Kronborg kastély, aminek az építését 1574-ben kezdték meg. Évszázadokon át ez védte meg a dánokat, most pedig ez Dánia egyik legszebb turisztikai látványossága. Az emberek a kastély belsejében levő aktivitások miatt jönnek ide, az egyik leghíresebb a Hamlet Lépései túra. Aarhaus városát is mindenképpen érdemes fellátogatni, mert itt egy történelmi szabadtéri múzeumot találhat. Az egész múzeum úgy van kiépítve, hogy úgy nézzen ki mint Hans Christian Andersen idejében, és itt a felnőttek, valamint a gyerek sem fognak unatkozni.