Dinoszauruszok: akik „lemaradtak Noé bárkájáról”

Nagyon sok olyan élőlény van, amely valamilyen oknál fogva kihalt. Persze az ok rengeteg lehet, és sokszor nem is lehet biztosra tudni, csupán találgatni, hogy mi is az. Azonban egy dolog biztos: a legnépszerűbb kihalt állatcsoport, az a dinoszauruszoké, amelyet a világ minden táján, minden ember ismer.

A dinoszauruszok rendkívül sok mesét és történetet imponáltak, és akár azt is mondhatjuk, hogy megváltoztatták a világot anélkül, hogy az emberrel együtt léteztek volna. Számos elmélet van arra vonatkozóan, hogyan is haltak ki ezek a csodás állatok, azonban a legnépszerűbb és legelfogadottabb közülük az, hogy egy becsapódó meteorit következtében a Föld természeti körforgása annyira megváltozott, hogy ellehetetlenítette a dinoszauruszok fennmaradását, és ez a kihalásukhoz vezetett. Azonban fennmaradtak olyan példányok (még a mai napig is), amelyek nem haltak ki, csak átalakultak. Itt főleg a kétéltű krokodilokra, aligátorokra, és az ezekhez hasonlókra kell gondolni. Nagyon sokan nem tudják azt a dolgot, hogy ezek az állatok igazából még abból az időből maradtak fenn, és nagyon meglepődnek, amikor szembesülnek ezzel a ténnyel.

Továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy nem csak állatok alakultak át, hanem egyeseknek bizonyos testrészeik is a dinoszauruszok korából maradtak fenn. Itt elsősorban a baromfikon látható hármas ujjú lábakra kell gondolni. Amikor valaki mindezekkel tisztában van, sokkal máshogyan fogja látni majd a világot. Nagyon sokan gondolják úgy manapság ugyanis, hogy a dinoszauruszok kihalásával valami véget ért, azonban inkább úgy kéne fogalmazni: valami tovább öröklődött. Hogyha egy kicsit belegondolunk a helyzetbe, akkor beláthatjuk, hogy ezeknek az állatoknak a fennmaradása amúgy sem lett volna hosszú életű a nagy méretű testüknek köszönhetően, és ugyanúgy, mint a mamutok, ők is kihaltak volna.