Dugláselhárítás korszerűen: Kamerás csővizsgálat

A duguláselhárítás egészen új korszakát jelentette a kamerás csővizsgálat megjelenése. Napjainkban használata már bevett módszernek mondható a szakemberek körében, hozzátartozik a professzionális eszköztárhoz, melynek segítségével a szennyvízcsatorna, a lakásban és a kültérben futó csövek pontosan átvizsgálhatók.

A duguláselhárítás a kamerás csővizsgálat elterjedése előtt még egyet jelentett a falbontással azokban az esetekben, amikor a probléma pontos helye nem volt más módon megállapítható. Köszönhetően a technológia rohamos fejlődésének, ma már szinte biztos, hogy a falak szétbontása elkerülhető, hiszen ez az ügyes kis szerkezet teljes hosszában, színes képminőségben feltérképezi a csövek belsejét. Bár elsősorban a  duguláselhárítás eszközeként tartják számon, a kamerás csővizsgálat más esetekben is nagyon hasznos.

Sokszor előfordul, hogy a csövek rossz bekötése okoz problémát és áztatja el a ház falát, ilyenkor a csőkamerával könnyen meg lehet állapítani a hibát. A vizsgálat során felmérhető a csövek állapota, mind az elöregedés, mind a szennyeződések, elzsírosodás tekintetében. A kamerás csővizsgálat segítségével végzett duguláselhárítás bármilyen anyagú és méretű cső esetében kivitelezhető.