Duguláselhárítás akár bontás nélkül is

A legtöbb családi házban a toalett és a mosdó magától értetődően működik, a keletkezett szennyvíz pedig megy a maga útján előbb az udvari ülepítőbe majd a talajvízbe. Azért ez nem ennyire egyszerű. Az EU-ba lépés után a szennyvízgyűjtő rendszerek és a tisztítótelepek kiépítése szükségessé vált, így a rendszerekbe az addig el nem látott épületek szennyvízét utólag kell eljuttatni. Mindezt úgy, hogy a duguláselhárítás bontás nélkül az öregebb épületekben is könnyedén megoldható legyen.

[wp_ad_camp_1]

Az utólagos bekötés az új utcai gyűjtőcsatornára való csatlakozásnál gond. Ugyanis az épületek, és lakások felől az összegyűlő szennyvíz 1-2 százalékos lejtésű bekötőcsöveken át, magától folyik a gyűjtőcsatornába, ami az utólag kiépített bekötéseknél már nem mindig oldható meg. A duguláselhárítás érdekében a keletkező szennyvizet továbbító szerkezettel kell szivattyúzni a gyűjtőhálózatba. Ehhez elektromos folyadékszivattyú szükséges. Ahhoz, hogy a szennyvizet ehhez megfelelő formájúra alakítsuk darálós WC-t kell alkalmazni. Ezen üzembiztos szerkezetek által a duguláselhárítás bontás nélkül megoldható a legöregebb lakásokban is.

A szerkezet nyomócsövét, az alkalmazott kis átmérő miatt könnyen lehet elvezetni az épületen belül is, tehát a duguláselhárítás bontás nélkül is megvalósítható, feleslegessé válik az utólagos ejtőcső, szerelési munkáknál egyébként szükséges fal és födémmegbontás.

A lényeg tehát, hogy amennyiben utólagosan szeretnénk komfortosítani otthonunkat, felmerül a keletkező szennyvizek eltávolításának a szükségessége. Ezt a feladatot egy elegáns műszaki megoldással, korszerűen kialakított, kis hely- és karbantartás-igényű szerkezettel az ismertetett aprítószivattyúval és minimális szerelési munkával, a meglevő építészeti szerkezetek bontása nélkül lehet megoldani, azaz a duguláselhárítás egyszerűen kivitelezhető mindenütt.