Ekcéma gyermekeknél? Kérjen segítséget!

Az ekcéma korosztálytól függetlenül gyakran előforduló bőrbetegség, melynek hátterében a genetika mellett allergia is állhat. A tünetmentesség elérése érdekében célszerű mihamarabb orvoshoz fordulni, s ehhez a Körúti Orvosi Centrum a lehető legjobb választásnak bizonyul!

[wp_ad_camp_1]

A gyermekkori atópiás ekcéma heves viszketési rohamokkal jár, ám a vakaródzás a legrosszabb, amit a páciens tehet, ezzel ugyanis a gyógyulás folyamatát lassítja le. Gyermekek esetében különösen fontos a szakorvos felkeresése, hiszen a felírt kenőcsök azonnal gyógyírt hoznak a viszketésre, s innentől fogva a gyógyulás elindulhat. Az ekcémás gyermekek családjában gyakori az allergiás megbetegedés, de egyre gyakrabban találkozni a táplálékallergia által kiváltott ekcémás panaszokkal is. Nem mindegy, milyen szappant, krémeket és tusfürdőt használ a gyermek, ugyanis ha erősen illatosított, szárít, irritál, az akár ekcéma kialakulásához is vezethet.

A megfelelő vizsgálatok elvégzésével kimutatható, hogy milyen okok vezettek az atópiás ekcéma megjelenéséhez, ez pedig a kezelést illetően nagy segítséget jelent. Abban az esetben, ha gyermekén viszkető, kivörösödött foltokat lát, érdemes mihamarabb orvoshoz fordulni. Csecsemő-, és gyermekkorban a gyógyulás kizárólag a megfelelő készítmények használatával lehetséges. Fontos, hogy a gyógyszeres kezelés az antihisztaminokkal, immunszupresszív anyagokkal, vagy dermo-kortikoidokkal ellenőrzés mellett történjen. Felejtse el az álmatlan éjszakákat, a heves viszketés okozta fájdalmakat és a bőrszárazságot, ekcémás gyermekével várjuk klinikánkon! Elérhetőségeinken bejelentkezhet szakembereinkhez, akik a gyermekkori atópiás ekcéma kezelése kapcsán is jelentős tapasztalattal rendelkeznek.