Életre szóló utazás vágysz? Akkor Tanzánia!

Imádod a szafarit, ez mellett Afrika szerelmese vagy? Akkor nálunk a legjobb helyen jársz, hiszen egy olyan utazásra invitálunk, mely garantáltan életed egyik legjobb élményét nyújtja.

Tanzánia az a hely, ahol olyan élményekben lehet részünk, mellyel sehol a világon máshol nem találkozhatunk. A Földön itt található a legtöbb gnú, zebra és antilop is. Az itt található síkságok, melyek legfőképpen jellemzik ezt a vidéket, nagyban megkönnyít a természet szerelmeseinek a dolgát, ugyanis ez nagyban megkönnyíti a természet szemlélését. Tovább megtalálhatóak itt elefántok, csimpánzok, bivalyok, vízilóvak, stb. Tanzánia Kelet-Afrika tálható, és kb. tízszerese a területe a mai Magyarországnak. A felszínének a zömét a Kelet-Afrika hullámos szavannája uralja. Az ország kettő szövetségi állam egykori brit mandátum terület volt. Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenséget, majd ezt követően 1964-ben egyesült Zanzibárral. Az északi területen hatalmas vulkánok találhatóak. Melynek a legmagasabb csúcsa a Kilimandzsáró helység legmagasabb csúcsa a Kibo Afrika.

Tanzániára több éghajlati típus is jellemző. A fenn síkokra a trópusi éghajlat a jellemző, míg az Indiai-partszakaszra sokkal inkább a forró, párás, trópusi klíma jellemző. Illetve az ország északkeleti hegyi lankáin szinte egész évben a mérsékelt éghajlat a jellemző. Március és május között a turisták részéről érdemes elkerülni ezt a térséget, ugyanis, akkor jellemző az esőzések időszaka. Illetve ugyan ez helyzet novembertől, januárig. Nagyon kedvező a turisták szempontjából ez a hely, ugyanis számtalan látnivalót tartogat, és még kötelező oltásra sincs szükség. Minden további tudnivaló megtalálható az utazzafrikaba.hu weboldalán.