Élvezd a Frankofón Filmnapokat Te is!

A Frankofón Filmnapok máris elkezdődtek, ugyanis a fesztivál február 28-tól máris látogatható egészen március 28-ig. A Frankofón Fesztivál eseménysorozata keretén belül ötven programmal várják a szervezők a közönséget, így majdnem negyven játék- és rövidfilmet mutatnak be az Uránia moziban, ahol most először, még versenybe is szállnak az alkotások egymással. Egy ilyen programot bűn lenne kihagyni, pár filmre mindenképp szakítsatok időt!

Az egy hónapos programsorozat nem csak a filmekről szó, ugyanis a mozi mellett színházi előadások, koncertek, és irodalmi programok, valamint szemináriumok és előadások, gasztronómiai bemutatók is várják az érdeklődőket, de még nyelvtanulás is várja azokat akik vonzódnak a francia kultúrához. Az idei nagyszabású eseményen nem kevesebb, mint tizennégy ország vesz részt.

A programokat nem csak a fővárosban látogathatják az érdeklődők, ugyanis több vidéki nagyvárosban, köztük Debrecenben, Pécsett és Szegeden is megrendezik a fesztivált. Több film magyarországi premierje is most lesz látható. Többek között Guillaume Nicloux Az apáca című alkotását, Alexandre Castagnetti Szerelem a felhők felett című filmjét, illetve Albert Dupontel Kilenc hónap letöltendő című romantikus vígjátékát is most először láthatja a magyar közönség.

A fesztivál tehát igazi különlegességekkel várja az érdeklődőket, így lesznek olyan csemegék is, mint a rövidfilm-válogatások, egy különleges némafilm-koncert, vagy a Visszajárók című nagy sikerű francia tévésorozat vetítése. A sorozatról tudni kell, hogy tavaly megkapta a legjobb drámai sorozatért járó Emmy-díjat.