Érdekes tények a tigrisekről

A tigris az egyik legikonikusabb állat a világon, de az egyedi megjelenésükön és néhány alapvető tényen túlmenően mennyit tud róluk? Most érdekes tényeket tudhat meg a tigrisekről cikkünkben, ezért ha önt is érdekli ez a gyönyörű állat, akkor érdemes tovább olvasni.

[wp_ad_camp_1]

A tigris a legnagyobb vadmacska a világon, és a harmadik legnagyobb húsevő a szárazföldön. A tigrisek súlya legfeljebb 363 kg és két méter hosszúak lehetnek. Ez teszi őket a legnagyobb macskává és a harmadik legnagyobb húsevővé; csak a jegesmedve és a barnamedve nagyobb náluk. A tigrisek kedvelik a vizet és nagyszerű úszók. Más macskafajokkal ellentétben a tigrisek nem kerülik el a vizet és valójában nagyon erős úszók. Amellett, hogy a tavakban és a patakokban hűlnek le, a tigrisekről ismertek, hogy nagy távolságokat úsznak a folyók átkeléséért hogy a túloldalon vadászhassanak.  Egy tigris akár 40 kiló húst is elfogyaszthat egy étkezés során. A tigris étrendje elsősorban nagy zsákmányokból áll, amelyek súlya legalább 20 kilogramm.

A tipikus tigris étkezéséhez tartoznak a szarvas fajok, a vaddisznó, a bivaly és az antilop, valamint alkalmanként az elefánt vagy orrszarvú borjú, leopárd, medve fajok és az ázsiai vad kutya is. A tigrisek nyilvánvalóan nem válogatósak. A tigriseknek kiemelkedő fehér foltok vannak a fülük hátulján, és senki sem tudja, miért. Sok szakértő úgy véli, hogy a folt úgy néz ki mint egy szem, amely elháríthatja az állatokat, amelyek megpróbálják letámadni őket hátulról. Azt is gondolják, hogy a foltok segíthetnek a tigris kölyköknek megtalálni anyjukat a magas fűben. A tigrisek estig várnak a vadászattal. A retina adaptációjának köszönhetően a tigrisek rendkívüli éjjeli látással rendelkeznek. Fokozott képességük van a zsákmány mozgásának észlelésére a sötétben.