Érdekességek a Marsról

A csillagok, bolygók, más égitestek a kezdetektől fogva kíváncsisággal töltötték el az embert. Manapság már rengeteg mindent tudunk a Naprendszerről, a bolygókról, de ez nem volt mindig így. Minden bolygó különleges és egyedi a maga nemében és mindegyikről sok érdekes tényt olvashatunk.

A Mars a Naptól számított negyedik bolygó a Naprendszerben, amely szabad szemmel is könnyen látható az éjszakai égbolton. Nevét a római hadistenről kapta, de sokszor nevezik “vörös bolygónak” is, a színe miatt, melyet a felszínét meghatározó vas-oxid okoz. A Mars a Naprendszer harmadik legnagyobb kőzetbolygója, számos rendkívüli felszíni képződménnyel. A Mars körül rengeteg érdekes elmélet kering. A tudósok szerint a Mars egy kopár vidék, ahol semmi esély nincs arra, hogy élet fejlődjön ki rajta. Az él a köztudatban, hogy a Marson nagyon rossz körülmények uralkodnak, néhol nagyon hideg, máshol szörnyű szárazság, porviharok stb. Vannak azonban olyan elméletek is, amelyek szerint igenis lehetséges az élet a Marson. A tudósok szerint ez azért lehetetlen, mert a Marsnak nincs légköre, hiányzik a védőburok, ami körül ölelne, ezért szabadon ki van téve a világűrből érkező veszélyes sugárzásoknak.

Az állítólagos valódi felvételek a bolygóról, azok amelyek nincsenek meghamisítva és eltorzítva, azokról az derül ki, hogy a Mars távolról sem halott bolygó. Méghozzá annyira nem, hogy élet nyomai is vannak rajta, baktériumok stb. Nagyon sokakat érdekel a téma és felmerül a kérdésem hogy lakják-e ma a Marsot? Sokak szerint próbálják eltitkolni az emberek elől a marsi élet bizonyítékait, hogy mindenki ne tudja meg, hogy valójában mi az igazság. Ez egy olyan téma, ami nagyon sokakat foglalkoztat és sokan próbálják megfejteni, hogy mi is az igazság valójában, lehetséges-e az élet a Marson vagy sem?