Érdekességek a sport világából

Az élet minden területén akadnak érdekességek, furcsaságok, arcunkra mosolyt csaló pillanatok. Miért pont a sport lenne kivétel? Felsorolunk néhányat közülük.

[wp_ad_camp_1]

Ha a focimeccsen kilyukad a labda miközben éppen a gól felé tart, akkor komoly pechje van a támadóknak. A labda ugyanis ettől alkalmatlanná válik a használatra, vagyis hiába gurul át a gólvonalon, nem ér. Keresni kell egy szűz, azaz nem lyukas focit, és azzal kell folytatni.

Az úszószövetség komolyan kitol a sportkedvelő férfiakkal. A szabály ugyanis előírja, hogy csak a jó ízlés határait át nem lépő fürdőruhában versenyezhetnek az úszónők. Vagyis az lehet bikini is akár, de ha lecsúszik, kizárják a versenyzőt.

A száz métert a világon először egy bizonyos Johnny Weismüller úszta egy perc alatt. Mindenki ismerheti, aki néz néha fekete-fehér filmeket. Ő volt Tarzan, a dzsungel fia. Kigyúrt, nagydarab fickó, verhetetlen úszó. Tény, hogy ma egy paralimpikon is legalább 8 másodperccel verné, de ez nem von le semmit Tarzan értékéből.

A brazilok nem csupán a karneválokat, hanem a rekordokat is halmozzák. Eddig csak a sárga mezesek jutottak ki mind a 18 labdarúgó világbajnokságra, csak nekik van háromszoros világbajnokuk –  Pelé személyében.

Tiger Woods a világ legjobban fizetett sportolója, tavaly 81 millió eurót keresett. Azt azért el kell ismerni, hogy Tiger tud valamit. Például 300 kilométer per órával üti meg a golflabdát. Ez annyi, mint 3 Trabant, vagy 1 Lamborghini végsebessége. A golflabda egyébként pici, de meglehetősen összetett. A 4,6 dekába súlyú labdába  belefér belül néhány  gumitekercs, erre húzzák a kicsiny gumigömböt, majd az egészre ráégetik a műanyag borítást.

Nekünk, magyaroknak is van valami dicsőségünk: világszínvonalú, új stadionunk.